Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 29 Bin Doları Geçti, Sıradaki Hedef Ne?

Bitcoin, 2020 yılının bitmesine bir gün kala 29 bin doları aşarak tüm zamanların rekorunu yeniden kırdı. Gösterdiği yüksek performansla kripto para piyasasını heyecanlandıran Bitcoin, aralık ayının başından bu yana %50 oranında değer kazandı.

Aralık ayı, Bitcoin için ATH dolu bir ay oldu. 1 Aralık’tan bugüne kadar %50 oranında değer kazanan Bitcoin, 2019 yılı ile kıyaslandığında en iyi aylık performansını gösterdi. BTC, CoinGecko’dan alınan verilere göre son 24 saat içerisinde 29 bin dolar barajını aşarak 29 bin 285 dolara kadar yükseldi.

Piyasa değeri 539 milyar doları aşan BTC, son 24 saatte 42 milyar dolarlık işlem hacmi gördü ve bu işlemlerin büyük kısmı Binance borsasında gerçekleşti. Bitcoin’in güncel fiyatı 28 bin 970 dolar seviyesinde.

bitcoin
BTC’nin 1 Aralık – 31 Aralık arasındaki görünümü.

Analistlerin Bitcoin fiyat hedefleri ne yönde?

Coindesk’e konuşan analist Denis Vinokourov, yeni yıla girerken Bitcoin fiyatının 30 bin dolar seviyesini geçebileceğine inandığını söyledi.  Vinokourov, bu hedefin gerçekleşmesi için ise perakende taraftan Bitcoin’e gelmesi beklenen akışın görülmesi gerektiğini ifade etti.

Fundstrat şirketinin stratejisti David Grider da Bitcoin fiyatı hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Grider, BTC’de görülen yukarı yönlü ivmenin kurumsal yatırımların yanı sıra son ekonomi teşvik paketiyle birlikte perakende yatırımların da yükselmesi ile birlikte güçlendiğini belirtti. Analist, BTC fiyatının ise 6-12 ay içerisinde 40 bin doları görebileceğini şöyle açıkladı:

“Görülen boğa koşusunun önümüzdeki yıl da devam etmesi için yeterli koşullar mevcut. Şu anki durumda bullish olmayı sürdürüyor ve Bitcoin fiyat hedefimi 25 bin dolardan 40 bin dolara yükseltiyorum.”

Stratejist, açıklamalarına bir uyarıyla devam etti. Grider, bazı yatırımcıların kar elde etmek amacıyla mevcut ralliyi yavaşlatabileceğini veya trend yönünü değiştirebileceğini söyledi. Bununla birlikte, regülasyon veya yeni kripto para birimlerinin piyasaya katılmasının da Bitcoin fiyatını olumsuz yönde etkileyebilecek faktörler arasında gösterdi. Ardından analist, “Bu tip olumsuzlukların Bitcoin’i uzun vadede etkileyeceğini düşünmüyorum ancak böyle olayların yaşanması halinde piyasa duyarlılığı ve fiyatlar etkilenebilir.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!