Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Yatırımcıların 10 Milyon Dolarlık Zararını Karşılayacak

Kripto para borsası Binance, hack saldırısı sonrası bozguna uğrayan COVER yatırımcısına yardım eli uzattı. Borsa kullanıcılarının mağduriyetini gidermek için COVER ekibi ile bir araya gelen Binance, kullanıcılarına toplam 10 milyon dolar tazminat ödeyeceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, hack saldırısı ile mağdur olan borsa kullanıcıları için harekete geçti. Binance tarafından yayınlanan gönderiye göre Binance ve COVER ekibi ortak bir görüşme gerçekleştirdi. Binance COVER ekibi tarafından yayınlanan COVER airdropunu kapsayan tazminat planına ek olarak kullanıcılara Ethereum (ETH) ve Binance USD (BUSD) dağıtmaya karar verdi.

COVER değerinin erimesinden dolayı COVER airdrop planının mağdurlara fayda sağlamayacağını düşünen Binance, toplam 10 milyon 107 bin 505 dolar tazminat dağıtacak. COVER saldırısından etkilenen Binance kullanıcılarına dağıtılacak tazminat SAFU fonundan sağlanacak.

Dağıtım süreci nasıl gerçekleşecek?

COVER ekibi geri ödeme yapmak için 28 Aralık 2020 11:11:06 (TSİ) tarihindeki Ethereum blokunun kaydını baz alacak. Bu bloka göre eski Cover sahiplerine bire bir oranında yeni Cover dağıtılacak. Binance COVER ekibine ek olarak 28 Aralık 2020 15:40 (TSİ) tarihini baz alacak.

COVER kullanıcılarının bu saatler arasındaki bakiyesinin değişip değişmediğine bakılacak. Binance; saat 11:11:06’daki COVER bakiyesi ile saat 15:40’taki bakiyesi aynı olan kullanıcılara bire bir oranında token dağıtacak.

Eğer bir kullanıcının saat 11:11:06’daki bakiyesi; 15:40’taki bakiyesinden daha düşükse (başka bir deyişle, bu kullanıcı saat 11:11:06’dan sonra COVER aldıysa), bu kişiye bire bir oranında token dağıtılacak. Buna ek olarak, bu kullanıcıya COVER’ı hangi fiyattan satın aldıysa o fiyat üstünden ödeme yapılacak. Binance’teki COVER yatırımcıları ya Ethereum ya da Binance USD ile işlem yapabildikleri için ödeme bu coinler ile gerçekleşecek.

Saat 15:40’taki bakiyesi; saat 11:11:06’daki bakiyesinden daha düşük olan (başka bir deyişle, 11:11:06’dan sonra COVER satan) kullanıcılara da COVER planına uygun olacak şekilde bire bir oranında token dağıtılacak. Binance bu iki zaman aralığında para yatırma veya başka türlü işlem yapmış olan kullanıcılar için farklı bir ödeme yapmayacak.

Hackerlar sınırsız COVER bastılar

DeFi platformu Cover Protocol hafta başında bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı. Saldırganlar teşvik sözleşmesinde tespit ettikleri bir bug sayesinde COVER token basıp bunları satarak milyonlarca dolar kazandılar.

binance-cover
COVER fiyatının 7 günlük değişimini gösteren grafik. Kaynak

COVER ekibi hatayı zamanında fark edemediği için siber saldırı devam etti ve bu açıktan faydalanan hackerların da sayısı arttı. Bu saldırılar kapsamında kentilyonlarca COVER token basıldı. COVER fiyatı da bu saldırılardan büyük bir yara alarak resmen can verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!