Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist, Ethereum İçin Şubat 2021’i Hedef Gösterdi

Ethereum, 31 Aralık tarihinde 750 doların üzerine çıkmayı başararak 2018’deki yüksek fiyat seviyesini yakaladı. Güçlü bir performans sergileyen ETH, yıl içinde %450’nin üzerinde artış kaydetti. Analist Joseph Young, Şubat 2021’i işaret ederek ETH’de büyük bir sıçrama görülebileceğini söyledi.

Ethereum hakkında yorum yapan analist Joseph Young, öncelikle borsalarda bulunan ETH arzının hala yıllık olarak en düşük seviyede olduğunu belirtti. CryptoQuant’a ait bir ETH grafiği paylaşan analist, “Ethereum Şubat 2021’de büyük bir sıçrama görebilir.” yorumunu yaptı. Bu açıklamasını ise Ethereum 2.0’ın borsalardaki arzı düşürmeye devam etme olasılığı ve CME Group’un vadeli Ethereum işlemleri duyurusuyla destekledi.

ethereum
Kırmızı: ETH fiyatı. Mavi: Borsalardaki ETH değişimi.

10 binin üzerinde ETH tutan adresler yükseliyor

Santiment veri analiz şirketi, 31 ay sonra ilk kez 750 doları aşan Ethereum için bazı istatistikler paylaştı. Şirket, 10 binin üzerinde ETH tutan adres sayısının son 2 ayda 39 arttığını söyledi. Bununla birlikte Santiment, 1-10 bin arası ETH bulunan adreslerde de bir düşüş gözlemlediklerini açıkladı.

ethereum
1-100 arası ve 100-10.000 arası ETH tutan adreslerin düşüşte olduğu görülürken 10 binin üzerinde ETH tutan adreslerin sayısı yükseliyor.

Gönderinin altına gelen yorumda, bir kullanıcı neden 1-100 ETH tutan adreslerin sayısının düşüşte olduğunu sordu. Santiment, “2 haftada görülen bu düşüş bizi de şaşırttı. Düşüşün büyüklüğüne bakacak olursak bu durumun DeFi ile alakalı bir anomali olduğu belki söylenebilirdi.” dedi.

Santiment’in bu verisine dayanarak yorumda bulunan analist Alex Saunders, perakende yatırımcılar satış yaparken balinaların ETH biriktirdiğini söyledi. Ardından Bitcoin ile ETH arasında şöyle bir ilişki kurdu:

“Balinalar, perakende yatırımcılar satış yaparken ETH biriktiriyor. Bu durumun aynısı Bitcoin sıçrama yapmadan önce 10-13 bin dolar seviyesindeyken yaşanmıştı.”

Ethereum’un son 24 saatlik görünümü

CoinGecko verilerine göre, ETH son 24 saat içerisinde 722 – 756 dolar arasında fiyatlandı. 13 milyar dolarlık işlem hacmi olduğu görülen Ethereum, en çok Bitfinex borsasında işlem gördü. Günlük kazanımı %2 seviyesinde olan ETH’nin güncel fiyatı ise 745 dolar.

ethereum

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!