Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum DeFi Sayesinde 223 Milyar Dolar Hacim Kazandı

Merkeziyetsiz uygulamaları (dApps) analiz eden DappRadar, yayınladığı bir raporda gelişen DeFi sektörünün Ethereum hacmine 223 milyar dolar katkı sunduğunu açıkladı. Bu yüksek hacme katkıda bulunan dApp’lerin Ethereum işlem hacminin %87’sinden sorumlu olduğu belirtildi.

DappRadar, sektöre dair yayınladığı raporda DeFi platformlarının Ethereum hacmine 223 milyar dolar değerinde katkıda bulunduğunu gösterdi. Analiz şirketi, 2020 yılının blockchain sektörü için oldukça önemli bir yıl olduğunu belirterek dApps işlem hacminin 270 milyar doları aştığını belirtti. Bu hacmin %95’ini ise Ethereum DeFi ekosistemi oluşturuyor.

Raporda belirtilenlere göre, 2020 yılında sunulan 1352 yeni dApp’in 424 tanesi (%32’si) Ethereum blockchain ağı üzerinde çalışıyor.

DeFi dApp’leri ETH’ye 223 milyar dolar kattı

DappRadar’ın merkeziyetsiz uygulamalar üzerine yaptığı analizlerde, ilk 10’da bulunan DeFi uygulamalarının Ethereum işlem hacmine 223 milyar dolarlık bir katkı sağladığı gösterdildi. Bu da toplam işlem hacminin %87’sine tekabül ediyor.

ethereum-dolar
Blockchain ağlarının işlem hacimleri. Mavi renkli Ethereum 1. sırada bulunuyor. Ardından sırasıyla EOS, TRON, BSC, WAX ve diğerleri geliyor.

Bununla birlikte, ETH DeFi ekosisteminde görülen TVL (kitlenmiş toplam kripto para) ve aTVL (gerçek büyüme/küçülmeyi gösterel TVL değeri) değerlerini tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıran temel faktör olduğu belirtildi. DeFi ekosisteminde bahsi geçen kitlenmiş kripto para miktarı 13 milyar dolar olurken aTVL değeri de 11 milyar dolar oldu.

Son olarak DappRadar, raporda Ethereum’un yıl içinde liderliğini sürdürdüğünü söyledi. Aynı zamanda, ETH’yi tahtından etmek isteyen güçlü rakiplerin de ortaya çıktığını ancak ETH 2.0 güncellemesinin bulunduğu pozisyonu korumada büyük bir yardımı dokunduğunu ifade etti. Ayrıca, yeni güncellemenin Ethereum’u hayatta tutmak için de büyük bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!