Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed Başkanı Kripto Para Dünyasında Yılın İnsanı Oldu

Forbes, bu yıl ilk kez vermeye başladıkları kripto ödülleri kapsamında Fed Başkanı Jerome Powell’ı kripto para dünyasında yılın insanı olarak seçti. İlk defa kripto ödülleri vermeye başladıklarını açıklayan Forbes’un listesinde farklı ünlü isimler de bulunuyor.

Dünya çapında popüler bir dergi olan Forbes, bu yıl vermeye başladıkları kripto ödülleri kapsamında kripto para dünyasında yılın kişisi olarak Fed Başkanı Jerome Powell’ı seçti. Kripto ödülleri jürisinde bulunan Anthony Pompliano, Fed başkanını seçmesinin arkasında “Powell’ın Bitcoin için 3 trilyon dolarlık bir pazarlama kampanyası” yürütmüş olmasını gösterdi.

Neden Jerome Powell?

Forbes ödüllerinde yazılan açıklamada, ABD merkez bankası Fed’in, pandemiyle mücadele kapsamında 3 trilyon doların üzerinde para bastığı ve bilançosunu neredeyse ikiye katladığı gerçeği hatırlatıldı. Fed’in bu hamleyle birlikte kripto paraların ciddiye alınmaya başladığı bir ortam yaratmış olduğu ifade edilirken Paul Tudor Jones, Stanley Druckenmiller gibi Wall Steet’in büyük isimlerinin kripto paralar hakkındaki olumlu tutumlarına atıfta bulunuldu.

Bununla birlikte, Fed’in para basmasıyla ilgili olarak girişim şirketi Pantera Capital’ın “İki yüz yıllık borç bir ayda yapıldı.” yorumu da hatırlatıldı.

Jüri Anthony Pompliano, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bence Jerome Powell, meslektaşlarıyla birlikte kısa vadede pandemi ve ekonomi krizinden kaynaklanan sorunları hafifletmek adına en iyisi olduğuna inandığı şeyi yaptı. Fakat kısa sürede bu acıyı hafifleteyim derken perakende yatırımcılardan büyük kurumsal şirketlere kadar gelecekte neler olacağını da göstermiş oldu.”

Ödül alan diğer isimler

Forbes’un kripto ödülleri kapsamında “En İyi Ürün” ödülü Square’in Cash App’ine gitti. Microstrategy CEO’su Michael Saylor, “En ilginç çıkış yapan isim” olarak ödül aldı. Bunların dışında; “Yıkıcı Yenilikçi” Caitlin Long, “Üstün Firma” Ark Invest ve son olarak “Annus Horribilis” (Latince’de korkunç yıl anlamına gelir) ödülü de Libra’ya (Facebook’un dijital parası) verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!