Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 2021 Yılında 50 Bin Dolar Olmazsa “Şaşırırım”

Capriole Investments yayınladığı basın bildirisi ile Bitcoin fiyatı için 2021 tahminlerini açıkladı. Bu sırada Capriole kurucusu Charles Edwards da attığı tweet ile, Bitcoin yatırım yönetimi şirketi gibi “BTC fiyatı en az 50 bin dolar olmazsa şaşırırım” mesajı verdi.

Bitcoin fonu Capriole Investments yayınladığı bildiri ile 2021 yılı için Bitcoin fiyat tahminlerini paylaştı. Bu yıl mayıs ayında gerçekleşen yarılanmanın (halving) ardından Capriole; tarihsel olarak her yarılanma sonrasındaki 18 ayda, BTC fiyatında şiddetli bir artış gözlemlendiğine dikkat çekti.

Capriole’ye göre son 6 aydaki BTC performansı bu tahmine net bir şekilde uyumlu hareket etti. 2021 yılına büyük bir güvenle girildiğini söyleyen Capriole, geri kalan 12 ayın da aynı şekilde yükseliş getireceğini iddia etti. Capriole Investments, Bitcoin 2021 tahmini için BTC fiyatının 100 bin – 200 bin dolar aralığında olabileceğine inanıyor ve “Bitcoin fiyatı en az 50 bin dolar olmaz ise şaşırırım” diyerek inancını belli ediyor.

Bu tahmin hangi göstergelere dayanıyor?

Capriole yayınladığı gönderide bu tahminlerinin dayandığı temel göstergelere de değiniyor. Bitcoin için hash şeritlerinin güçlü bir tablo sergilediğini ileri süren Capriole, bunun bir pozitif fiyat momentumu olduğunun altını çiziyor.

Kurumsal ilginin tavan yaptığına da dikkat çeken şirket, CME’deki açık pozisyonların 2020’de %1000’in üzerine çıktığını ve şu sıralar 1.5 milyar dolar değerinde olduğunu belirtiyor. Şirket 2021 yılında da Bitcoin için kurumsal yatırımların devam edeceğini de öngörüyor.

Capriole teknik çerçevelere bakıldığında ise BTC için 20 bin dolar üzerindeki kırılmanın uzun vadede çok önemli olduğunu vurguluyor. Capriole kısa vadede Bitcoin’in 20 bin doları yeniden test edebileceğine inansa da; 19 bin-21 bin dolarlık bölgede birçok destek olduğunu da söylüyor. Tüm zamanların en yüksek seviyesinin görülmesinin daha fazla rekora davetiye çıkarabileceğini söyleyen şirket, yukarı yönlü ivmenin beslendiğini dile getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!