Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Dolandırıcıları Singapur’da 78.000 Dolarlık Vurgun Yaptı

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatı düşse de, sektörle ilgili dolandırıcılıklar bir türlü azalmıyor ve her zaman artarak devam ediyor. Sektör konusunda yeni olmasına rağmen güçlü adımlarla ilerleyen Singapur‘lu yatırımcılar, son dönemlerde yatırımcı çekmek için piyasaya sürülen sahte projelerin kurbanı oldu. Eylül ve Kasım ayları arasında dolandırıcılık ve sahtekarlık ile elde edilen – resmi kayıtlara göre – miktar ise, 78.000 dolar civarında.

Straits Times isimli kaynağın aktardığı habere göre, söz konusu dolandırıcılıklar özellikle Singapur’lu yatırımcıları hedef almak için, ülkede ünlü olan isimleri kullanmakta ve bunları sanki kendileri ile reklam anlaşması yapmış ve kendi projelerini destekliyor gibi göstermekte.

Yerel Yetkililerin Endişesi Artıyor

Konu hakkında Straits Times kaynağına açıklama yapan yerel polis kuvvetleri, dolandırıcılığın temel yönteminin, güçlü bir kanıt olmadan yüksek kazançlar vaat eden projelerin online reklam materyallerinden oluştuğunu ifade etti. Söz konusu reklam materyali genellikle Singapur içerisinde belirli bir üne sahip kişileri ve ünlüleri kullanmakta ki bunların bir çoğundan o kişilerin hiçbir haberi yok.

Geçtiğimiz Eylül ayında Singapur Merkez Bankası‘nın başkanı ve Başbakan Yardımcısı Tharman Shanmugaratnam da, söz konusu yöntemlere alet edilmiş ve kendisinin haberi olmadan bir Bitcoin yatırımının reklamında yer almıştı.

Bunun yanı sıra ABD içerisinde SEC de, menkul kıymet statüsüne giren ICO projelerinin reklamını yapıp, bunun reklam olduğunu bildirmeyen ünlülere karşı sert bir eyleme girişti ve daha geçtiğimiz günlerde Floyd Mayweather ile DJ Khaled‘e ceza kesti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment