Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

R3’ün Yeni Corda Uygulaması, XRP Ödemelerini Destekliyor

Dağıtık defter teknolojisi sağlayıcısı R3, geçtiğimiz günlerde Corda Settler isimli yeni bir uygulama piyasaya sürdü. Söz konusu uygulama kurumsal blockchain ağları arasında, küresel kripto para birimi ödemelerinin gerçekleşmesini sağlıyor ve ilk olarak XRP destekleyeceği belirtildi.

R3, yaptığı açıklamada XRP’nin Settler uygulaması tarafından tanınan ilk küresel kripto para birimi olduğunu ifade etti ve Corda ile XRP ekosistemlerini bir adım daha birbirine yaklaştırdı. R3 firması ile Ripple, geçtiğimiz tarihlerde uzun bir yasal savaşa girişmiş ve sonucunda iddia edilene göre R3 istediğini almayı başarmıştı.

R3 CTO’su Richard Gendal Brown, konu hakkında şunları ifade etti:

 ”Corda Settler’ın piyasaya sürülmesi ve bunun ilk kaynak olarak XRP’yi kullanması, dünyanın en etkili kripto ve blockchain topluluklarının beraber nasıl çalışabileceğini göstermek adına önemli bir adım teşkil etmekte.”

Corda Settler uygulaması, Corda ağında yapılması gereken uygulamaların, kripto para birimi veya başka bir kripto para varlığı destekleyen paralel ağlarda yapılabilmesini sağlayan açık kaynaklı bir CorDapp uygulaması. Uygulama özellikle R3 ağı içerisinde yer alan yüzlerce kurumsal şirketin, kendi gizli blockchain ağlarının yanı sıra, diğer firmaların ve kripto para birimlerinin blockchain ağlarını kullanarak da işlem yapabilmesini saplayacak. Bu da uzun vadede daha fazla kullanım elde ederek, XRP’nin kurumsal yatırımcı ile arasında olan bağını daha da güçlendirmesini sağlayabilir.

XRP özellikle 1 hafta önce yaptığı milyarlarca dolarlık transferler ile gündeme gelmişti ve bu da yeni bir gelişme olarak topluluk üyelerini sevindirecek gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment