Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Finansal Kurumları, Kripto Para Yatırımlarını Tam Gaz Sürdürüyor

Sequoia, Baidu, Nasdaq ve Fidelity dünyadaki en büyük finansal kurumlardan, risk sermayelerinden ve teknoloji devlerinden sadece bir kaçı ve bunların hepsi son dönemde olan kripto para yatırımlarını arttırdı. 2018 yılından beri süren ve neredeyse bütün kripto para birimlerine %80 ile %90 arası zarar yaşatan ayı piyasası, bireysel yatırımcıyı ciddi anlamda etkilemiş gibi gözükse de, kurumsal yatırımcılar bunu bir fırsat olarak görmeye devam etmekte. En azından verilere göre durum böyle.

İlgi Hala Sürüyor

Dünyanın en büyük ikinci menkul kıymet borsası işletmecisi olan Nasdaq ve küresel piyasada dünyanın en büyük dördüncü varlık yönetim firması Fidelity, ErisX isimli bir kripto para borsasına yatırım yaptığını açıkladı.

Şirket geçtiğimiz günlerde yaptığı fonlamada, Nasdaq Ventures ve Fidelity Investments gibi firmaların da aralarında bulunduğu yatırımcılardan 27.5 milyon dolarlık fon topladı. Bunun yanı sıra ABD’li dev TD Ameritrade de kuruma yatırım yapanlar arasında ki bu firmanın piyasa değeri 30 milyar doları aşıyor.

TD Ameritrade’in vadeli işlemler ve döviz platformundan sorumlu J.B. Mackenzie, konu hakkında yaptığı açıklamalarda ErisX kurumunun güvenilen bir çok yatırımcıdan yüklü miktarda fon topladığını ve bunun aslında kripto para birimlerine olan ilgiyi yansıttığını vurguladı. Bunun yanı sıra ABD’li devlerin piyasaya olan yatırımını arttırması, ABD piyasası içerisinde kripto para birimlerinin artık güvenli bir hal aldığının da göstergesi.

Mackenzie bunun yanı sıra geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı açıklamada, konu hakkında şunları ifade etmişti:

”Kripto para birimlerini müşterilere getirebilecek ve müşterilerin bunu gerçek bir borsada görebilecekleri bir platforma yatırım yapmak istedik. Yatırımcılar bu sayede düzenlenmiş bir alanda kendilerini rahat hissedecekler.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment