Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Hükümeti Destekli Stabil Koin, 2019 Yılında Piyasaya Çıkabilir

Grandshores Technology Group, hükümet tarafından 1.5 milyar dolarlık fon ile desteklenen bir kamu şirketi. Söz konusu firmayı kripto para sektörü için önemli yapan detay ise, 2019 yılının Şubat ayında Grandshores Technology Group’un bir stabil koin piyasaya süreceği iddiası. Firmanın stabil koin projesi belirli bir süredir geliştirilmekteydi ve görünüşe göre sonunda bitirilmeye oldukça yaklaştı. 

Bitcoin Evanjelisti Stabil Koin Çıkartıyor

Grandshores Technology yönetim kurulu, Pazartesi günü yatırımcılara gönderdiği bir bildiride, Li Xiaolai‘nin şirketin CEO’su ve genel müdürü olarak atandığını ifade etti. Çin içerisinde ”Bitcoin evanjelisti” olarak bilinen ve oldukça ünlü olan Li Xiaolai, daha önce bir çok blockchain projesinde görev almıştı.

Yönetim kurulu yaptığı açıklamada Li’nin temel olarak blockchain ile ilgili çeşitli projelerden sorumlu olacağını ve firmaya önderlik yapacağını vurguladı. Bu projelerden birisi ve en önemlisi ise, ”ana akım uluslararası para birimlerine odaklı, stabil dijital para birimi sistemi” olarak öne çıkmakta. Söz konusu ifade, yen endeksli bir stabil koin’i ifade etmekte ve bunun 2019 yılının Şubat ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. En azından South China Morning Post kaynağının aktardığı habere göre, firma içerisindeki ‘yakın kaynaklar’ bu yönde görüş ifade etmiş.

Şirketin Çin Yuanı yerine neden Japon Yeni tercih ettiği ise hala bilinmiyor. Yine de bu hamle, özellikle kripto para birimlerine karşı çok tepkili olan Çin hükümetinin, tepkisin çekmemiş olarak alınmış olabilir. Çin, yerel bir hükümetin dolaylı yoldan bir kripto para birimine destek vermesini hoş karşılamayabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment