Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF Başkanı Christine Lagarde, Kripto Para Birimlerinin Gelecekteki Yöntemleri Değiştirebileceğine İnanıyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanı Christine Lagarde, geçtiğimiz günlerde katıldığı etkinlikte, ekonomide ve finansal endüstride değişen durumlardan konuştu ve kripto para birimlerinin kabulüne karşı büyüyen ilgi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Forbes’in 2018 yılı En Güçlü Kadınları listesine göre üçüncü sırada yer alan Lagarde, kripto para birimleri hakkındaki regülasyonun çok önemli olduğunu ve bunun tamamen kurumsal sektörün ellerine veya temsilcilere bırakılmaması gerektiğine değindi. Lagarde konu hakkında şunları ifade etti:

”Kurumsal sektör kamu yararı, sizin gizliliğiniz ve bunların verisi ile uğraşıyor ve onlar aynı zamanda sizin özgürlüğünüz ile de mücadele ediyor. Bu yüzden hükümet yetkilileri ve  meclis üyelerinin de olaya dahil olması lazım. Ve bilgisayar konusunda iyi olmayan, kendilerini dijital değişim konusunda tamamen uzaylı gibi hisseden kişilerin de, (hükümet yetkilileri) yol boyunca yardım alması gerekmekte.”

Lagarde yaptığı açıklamanın sonlarına doğru IMF veya bankalar gibi ilgili sektörleri de işin içine sokup, hükümet yetkililerini blockchain gibi teknolojilerde eğitme sorumluluğunun da halka düştüğünü vurguladı. Verilerin etkilerini anlayan ve bunun geleceği nasıl etkileyeceğini tahmin edebilen mühendisler ve kurumlar gibi bütün önemli kişiler veya firmaların da bu gibi teknolojilerde bilgi sahibi olması gerektiğini belirtti ve ekledi:

”Sizin ve benim de ustalaşmadığımız bir çok teknoloji var ancak temel kuralları anlamaya yetecek kadar bilgiye sahip olmak da saygı duyulması gereken bir şey ve ben bunun hükümetler ile meclis üyelerinin omzuna düşen bir yük olduğunu da düşünüyorum. Bunun nedeni ise onların milleti temsil etme sorumluluğundan kaynaklanmakta.”

Kripto Para Birimleri Geleceği Değiştirebilir

Bir kaç teknolojinin dot-com döneminden hayatta kalıp buralara kadar geldiğini ve hayatımızı tamamen değiştirdiğini ifade eden Lagarde, kripto para birimlerinin ve blockchain teknolojisinin de nasıl tasarruf yapacağımız, nasıl yatırım yapacağımız ve faturalarımızı nasıl ödeyeceğimiz konusunda hayatımızı önemli derecede etkileyebileceğini düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment