Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 Ağustos Bitcoin Dominance’ı Kaç Oldu? Bitcoin’in Piyasa Payı Düşüyor

Bitcoin’in piyasa payı geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde kayda değer düzeyde düşüş gösterdi. Güncel verilere göre Bitcoin’in piyasa payı birkaç hafta öncesine kıyasla ciddi anlamda azalmış durumda.

Günümüzde kripto para piyasası dendiğinde insanların aklına genelde Bitcoin geliyor. Bunun sebebi ise Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla çok daha büyük bir piyasa değerine sahip olması. Şu an için herhangi bir rakibi olmayan Bitcoin piyasaya uzun bir süredir hükmediyor.

Kripto para yatırımcıları Bitcoin’in piyasa payını, yani dominance’ını aktif olarak takip ediyorlar. Çünkü Bitcoin’in piyasa payının düşmesi insanların alternatif kripto paralara (altkoin) geçiş yapmaya başladıkları anlamına gelebiliyor.

Piyasa Payı Küçülüyor

Bitcoin’in piyasa payı geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde ciddi miktarda azaldı. Bitcoin’in piyasadaki dominance yüzdesi bundan birkaç ay öncesine kadar %67 seviyesine kadar çıktı. Bu durum bazı altkoin yatırımcılarını endişelendirmişti ama bu sayı son zamanlarda yeniden düşmeye başladı.

Özellikle Ethereum gibi altkoinler geçtiğimiz haftalarda yüzde 50’den fazla değer kazandılar. Alternatif kripto para piyasasında bu gelişmeler yaşanırken Bitcoin fiyatı yatay bir şekilde hareket ediyordu. Hal böyleyken insanlar da Bitcoin’den ziyade altkoinlere yatırım yapmaya başladılar.

Bunun etkilerini Bitcoin’in piyasa payına baktığımızda görebiliyoruz. Güncel verilere göre Bitcoin’in piyasadaki dominance’ı %60 seviyesine kadar gerilemiş durumda. Coinmarketcap verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri 340 milyar dolar seviyesinde. Bunun 206 milyar dolarlık bir kısmıysa Bitcoin’den geliyor. Altkoin piyasasının toplam değeri ise 134 milyar dolar düzeyinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment