Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Düşecek Diyenlere 1.1 Milyar Dolarlık Vurgun

Bitcoin (BTC) fiyatı 23,000 dolara kadar çıkıp tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaşmışken vadeli işlem piyasasındaki bazı yatırımcılar bu hareketlilikten olumsuz etkilendi. Fiyatın düşeceği yönünde pozisyon alan bazı Bitcoin ayıları, piyasanın yükselişe geçmesi ile tasfiye oldular.

Bitcoin fiyatı 17 Aralık itibarıyla 23,000 dolara kadar çıkıp dolar karşısında fiyat rekoru kırdı. Bu sırada yerli borsalardaki BTC/TRY paritesi de 170 bin liranın üstüne kadar çıktı ve lira karşısında da rekor tazelendi. BTC fiyatındaki bu yükseliş spot yatırımcıları sevindirirken vadeli işlem piyasasında karmaşık etkiler bıraktı.

Milyar dolarlık tasfiye gözlemlendi

Kripto para veri platformu Bybt, son 24 saat içerisinde tasfiye olmuş Bitcoin pozisyonlarının toplam değerini 1.1 milyar dolar olarak açıkladı. Bu pozisyonların %80’inden fazlası kısa pozisyonlardan, açığa kripto para satışı yapanlardan oluştu.

Bitcoin haricinde genel vadeli kripto para piyasasında 1.3 milyar dolarlık tasfiye gözlemlendi. Toplamda 97 bin 106 trader tasfiye olma deneyimi yaşarken bunlar arasındaki en büyük tekil pozisyon 10 milyon dolar değerindeydi. Likidite olan bu pozisyonların 540 milyon dolarlık (%40) kısmı Binance kaynaklıydı.

Açık pozisyon rekoru kırıldı

Spot bitcoin piyasasındaki ticaret hacmi 16 Aralık günü 22 milyar dolar düzeyindeydi. Bu sayı piyasadaki volatilite ile 40 milyar doların üstüne kadar çıktı. Buna benzer bir büyüme vadeli işlemlerde de görüldü. Bybt, türev kripto para piyasasındaki açık pozisyon miktarının tüm zamanların rekor seviyesine ulaştığını açıkladı. Grafikte yer alan bilgilere göre bu pozisyonların toplam değeri 8.16 milyar dolara denk geliyor.

bybit-bitcoin-kripto-para-btc

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!