Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Rekor Kırmışken Altın Satmaya Başladılar

Rekor tazelemeye doyamayan ve dijital altın olarak görülen Bitcoin, 20 bin doları aşarak herkesi şaşırttı. Son 24 saatte 22 bin dolara kadar yükselen Bitcoin, gündeme güvenli liman olarak görülen altını da getirdi. Altın boğalarından Bitcoin’deki yükselişe dair henüz bir yorum gelmese de Bitcoin ile ilgili çeşitli analizler paylaşan Kevin Rooke’dan altın ETF’lerine dair ilginç bir açıklama geldi. Rooke, yatırımcıların altınlarını satmaya başladığını duyurdu.

Bitcoin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmışken altın yatırımcılarının da altınlarını satmaya başladıkları konuşulmaya başlandı. Bitcoin’e dair bazı istatistikler aktaran Kevin Rooke, altın ETF’leri üzerine bir veri paylaştı. Rooke, dünyanın en büyük altın ETF’si olarak bilinen SPDR Gold Trust verilerine istinaden bir grafik hazırlayarak şunları söyledi:

“Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmışken altın yatırımcıları da satışa devam ediyor. Dünyanın en büyük altın ETF’si son çeyrekte altınlarının %8.3’ünü sattı. Son 17 işlem gününde ise hiçbir şekilde yatırım almadı. SPDR’ın NAV (net varlık değeri) değeri en son bir ay önce -19 Kasım tarihinde- yükselmişti.”

Grafikte, GLD’den çıkan altınların son 3 ay içerisinde oldukça fazla olduğu görülüyor.

bitcoin-altın
“Yatırımcılar altınlarını satıyor”

SPDR Gold Trush hakkında

SPDR altın fonu, 69 milyon doların üzerindeki toplam varlığıyla dünyadaki en büyük altın fonu olma özelliği taşıyor ve ortalama işlem hacmi 9 milyon doların üzerinde.

bitcoin-altın
1. sırada bulunan SPDR altın fonu (GLD). Kaynak

Fonun 1 aylık grafiğinde düşüşler görülürken, Yahoo Finance’de son 1 aylık performansında %0.52 düşüş olduğu bilgisi paylaşılıyor.

bitcoin-altın
GLD son 1 aylık fiyat grafiği. Kaynak

Bitcoin karşıtlığıyla bilinen Peter Schiff gibi isimlerin altın özelinde veya genel olarak Bitcoin’in yükselişi konusunda neler söyleyeceğini merakla bekliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!