Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İnsanları Enflasyondan Gerçekten Koruyor mu?

Anthony Pompliano Bitcoin‘in insanlara eşitlik sunduğunu, Bitcoin sayesinde servetin eşit bir şekilde dağıtılabileceğini düşünüyor.

Servet Eşitsizliği

Pompliano birkaç saat önce kendi Twitter hesabından bir gönderi paylaştı ve enflasyonun etkilerini değerlendirdi.

Servet eşitsizliğinden bahseden Pompliano, Bitcoin’in bu sorunu çözebileceğine inanıyor. Kendisinin konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“Dünya nüfusunun yüzde 50’sinden fazlası Bitcoin sayesinde enflasyonun olumsuz etkilerinden (servet eşitsizliği) kurtulabiliyor. Birinin servetinin enflasyonla erimemesi bile yepyeni fırsatlar doğurur.”

Pomp’a Eleştiriler

Anthony Pompliano günümüzde servet eşitsizliği yüzünden zor şartlar altında yaşayan kişilerin Bitcoin’e geçiş yapabileceklerini düşünse de herkes kendisiyle aynı görüşte değil.

Sosyal medyadaki bazı kullanıcılar Pompliano’nun görüşlerini eleştiriyor ve aslında Bitcoin’in de sanıldığı kadar eşit olmadığını söylüyorlar. Pompliano’ya gelen yorumlardan biri şu şekilde:

“İnsanlar şu anda hala kazılmamış olan yüzde 15’lik Bitcoin arzı için rekabet ediyorlar. Her zamanki gibi, insanların büyük bir kısmı fakir kalmaya devam edecek. Yaratıcılığa daha çok önem vermeliyiz, yoksa yalnızca merkezi şirketler Bitcoin sahibi olacaklar. Halihazırda kazılmış olan Bitcoin’lerin çoğunluğu kimin elinde?”

Bitcoin’in insanları enflasyondan kurtarmadığını düşünen bir diğer takipçi ise şu yorumu yapıyor:

“Eğer Bitcoin fiyatı dibe çökerse yatırımcıların yüzde 99’u dolara, euroya, sterline geçiş yapar. Hemen hemen her ülkede standart olarak bu birimler kullanılıyor. O yüzden Bitcoin kullansanız da aslında enflasyondan kaçamıyorsunuz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment