Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Tarihlerde Bitcoin Fiyatına Dikkat!

Kripto para piyasasında bu yılın başından beri pek çok önemli gelişme yaşandı. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde de piyasayı ciddi ölçüde etkileyebilecek bazı gelişmeler var.

Kripto para sektörü önümüzdeki birkaç ay içerisinde bazı yeni gelişmelere tanıklık edecek. Bazı uzmanlar bu gelişmelerin piyasayı yeniden harekete geçirebileceğini, Bitcoin’in bu sayede yeniden 20 bin dolara çıkabileceğini düşünürken bazıları bu kadar iyimser değil.

İşte Bitcoin Takvimi

Yakın gelecekte Bitcoin fiyatını oldukça büyük boyutlarda etkileyebilecek birkaç olay var. Eğer Bitcoin takvimindeki bu olaylar sorunsuz bir şekilde tamamlanırsa Bitcoin fiyatının yeniden rekor seviyelere çıktığını görebiliriz. İşte bu olaylardan bazıları:

  • 22 Ağustos, ABD’deki Bitfinex kararı: Bu tarihte New York Başsavcılığı’nın Bitfinex’e ibrazının bitmesi bekleniyor. Bunun özellikle ABD’deki kripto para sektörünü etkilemesi bekleniyor. Bitfinex’in dahil olduğu bu sürecin sorunsuz bir şekilde yönetilmesi, ülkedeki regülatörlerin kripto paralar hakkındaki kararlarını etkileyebilir.
  • 23 Eylül, Bakkt resmen açılacak: Uzun zamandır beklenen vadeli işlem platformu bu tarihte açılacak. Bakkt platformuyla birlikte sektördeki kurumsal yatırımcı sayısının artması ve bunun piyasayı yeniden harekete geçirmesi bekleniyor.
  • 13 Ekim, SEC’nin Bitwise kararı: Sermaye Piyasası Kurulu bu tarihte Bitwise’ın yaptığı ETF (borsa yatırım fonu) başvurusuyla ilgili kararını bildirecek.
  • 18 Ekim, SEC’nin VanEck/SolidX kararı: Sermaye Piyasası Kurulu bu tarihte VanEck/SolidX tarafından yapılan ETF başvurusunu değerlendirecek. Bitwise ve VanEck/SolidX tarafından yapılan bu başvuruların onaylanması uzun zamandır beklenen ETF’lerin önünü açacak.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment