Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Eriyor, Ancak Lightning Network’te Ciddi Olumlu Gelişmeler Var

Bitcoin fiyatında çok ciddi düşüşler yaşanmaya devam ediyor ancak en azından işin teknik kısmında durum biraz da olsa nefes aldırıcı.

Son gelen bilgilere göre, ağ üzerinde aktif olan Lightning Network, 3000 node’u geçti ve 100 Bitcoin’lik kapasiteye ulaşmayı başardı.

Son bir ay içinde ağ kapasitesinde %85’lik bir artış sağlandığı ifade edilirken, bu durumun son derece sevindirici olduğu belirtildi. Mayıs ayında Twitter üzerinde yorum yapan Kevin Rooke, LN’nin kapasitesinin yetersiz olduğunu belirtmişti.  O dönem sadece 18 BTC’lik bir kapasiteye sahip olan sistem, şimdilerde ise kendini neredeyse 5’e katlamış durumda.

Merkezi oldukları, yetersiz geldikleri ve manipülatif oldukları iddiaları ile sıkça eleştirilen LN, Bitcoin ağının hızını ve ölçeklenebilirliğini arttırması beklenen önemli bir araç. İlk olarak 4 BTC kapasiteli nodelarda işleme başlayan sistem, şu an gelinen noktada ise 100 BTC’lik kapasiteyi yakalamayı başardı.

LN, başta Litecoin kurucusu Charlie Lee olmak üzere birçok önemli sektör katılımcısından da destek almayı sürdürüyor. LN ekibi hali hazırda baş gösteren çeşitli sorunları çözmek için ise çok yoğun bir çaba sarf ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment