Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF Güncellemelerine Bir Yenisi Daha Eklendi: Dev Şirketten Kritik Değişiklik!

Yönetimi altında 76 milyar dolarlık varlık bulunan yatırım şirketi VanEck, spot Bitcoin (BTC) ETF başvurusunda yaptığı güncellemeyle birlikte kafileye katılmış oldu.

Yatırım devi VanEck, Fidelity ve BlackRock’ın ardından spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu güncelleyerek SEC’ye sundu. Şirket tarafından güncellenen başvuruda dikkat çeken noktaysa tohum yatırımların nakit olarak değil Bitcoin olarak toplanabileceğine ilişkin ifadeler oldu.

Şirketin finans avukatı Scott Johnsson sundukları güncel başvurudaki tohum yatırım yönteminin BlackRock’ınkine benzer olduğunu fakat onların aksine tohum finansmanı olarak nakit yerine Bitcoin kullanılmasına dair bir ibarenin yer aldığını belirtti:

Blackrock değişikliğine benzer bir dil: tohum yatırım. Her iki ihraççının da Clifford Chance’te aynı avukatlar tarafından temsil edildiği göz önüne alındığında, belki de bu durum çok da şaşırtıcı değil. Bunun dışında Vaneck, iShares gibi nakit parayla tohum yatırım yapmak yerine Bitcoin ile yapmayı öneriyor. Bu olumlu bir güncellemedir.

Güncellenmiş başvuruda bir tohum sermayesi yatırımcısının geçtiğimiz ekim ayında Bitcoin aracılığıyla “Tohum Yatırım Sepeti” aldığına yer verildi. Bu örneğin temsil niteliğinde bir süreç olacağını belirten VanEck cephesi, tohum yatırımların bankalar ve aracılara Bitcoin üzerinden sunulması gerektiğini savundu.

VanEck bu güncellemeyi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) geçtiğimiz haftalarda ETF ihraççıları için gönderdiği bir e-posta’nın cevabı olarak gerçekleştirdi. Yapılan güncelleme SEC ile iletişimin devam ettiğine dair pozitif bir tablo çizerken spot Bitcoin ETF’inin detaylarına ilişkin de daha fazla netlik sağlamış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!