Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF’si İçin İkna Çabaları Sürüyor

Bitwise Asset Management, Bitcoin tabanlı bir borsa yatırım fonu (ETF) oluşturabilmek için ABD’deki Sermaye Piyasası Kurumu (SEC) ile görüşmeye devam ediyor.

Bitwise’ın bu ETF’yi oluşturabilmesi için SEC’nin iznini alması gerekiyor ve şirket bunun için aylardır çabalıyor. SEC’den henüz olumlu bir dönüş alamayan Bitwise, ülkedeki regülatörlerin fikrini değiştirmek için çalışmayı sürdürüyor.

İkna Süreci Başladı

Bitwise yönetimi kısa süre önce üç farklı SEC yetkilisiyle bir araya geldi ve onlara bir sunum yaptı.

Şirket, SEC’den Hester Peirce’ın, Robert Jackson Jr.’ın ve Elad Roisman’ın katıldığı bu görüşmede kripto para sektörünün son birkaç yıl içerisinde ne kadar geliştiğini anlatmaya çalıştı.

Kripto Paraların Gelişimi

The Block tarafından paylaşılan bilgilere göre Bitwise yönetimi, kripto para piyasasının son iki yıl içerisinde “gözle görülür bir şekilde geliştiğini” ve eskisine kıyasla çok daha iyi durumda olduğunu öne sürüyor.

Günümüzdeki Bitcoin vadeli işlemlerinden örnek gösteren Bitwise yöneticileri, kripto para piyasasının artık kurumsal yatırımcılara da hitap ettiğini söylüyorlar. Bitwise’ın küresel araştırmalarından sorumlu olan Matt Hougan bu durumu şöyle özetliyor:

”Çok fazla insan kripto para piyasasının 2018’de yaşanan düşüşle birlikte çöktüğünü düşünüyor. Ama kripto para piyasası artık çok daha kurumsallaşmış durumda. Borsalar arasındaki arbitraj oranı çok daha düşük, emanet hizmetlerinde ciddi gelişmeler var ve vadeli işlem piyasası büyüdükçe büyüyor.”

Tüm bunları örnek gösteren Bitwise yöneticileri kripto para piyasasının artık bir Bitcoin ETF’sine hazır olduğunu düşünüyor ve SEC’yi ikna etmeye çalışıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment