Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de ve Yurt Dışında Kaç Tane Bitcoin ATM’si Var?

Kripto paraların kullanımı artmaya devam ederken Dünya genelindeki kripto para ATM’lerinin sayısında da artış gözlemleniyor.

Birçok ankete göre kripto para kullanımının en yoğun olduğu ülkelerden biri olan Türkiye’deki ATM’lerin sayısı da zaman içerisinde artış gösterdi.

Kaç tane oldu?

Günümüzde Türkiye’de 18 tane Bitcoin ATM’si olduğu düşünülüyor. Bunların çok büyük çoğunluğu İstanbul’da bulunuyor.

CoinATMRadar tarafından paylaşılan verilere göre şu anda ülkenin birkaç farklı şehrine yayılmış 18 farklı ATM’den kripto para işlemi yapılabiliyor.

Güncel verilere göre bu ATM’lerden 11 tanesi İstanbul’da yer alıyor. Ankara’daki ATM sayısı 3’ken Antalya’da 4 farklı ATM noktası bulunuyor. Ayrıca bunlara ek olarak Kocaeli’de de bir tane ATM var.

Diğer Ülkelerle Kıyaslama

Ülkemizde yalnızca 18 adet Bitcoin ATM’si olsa da Dünya genelinde şu anda 5 bin 500 civarında ATM olduğu düşünülüyor. Statisca bu sayının 5 bin 457 düzeyinde, CoinATMRadar ise 5 bin 590 düzeyinde olduğunu söylüyor.

Dünya genelindeki kripto para ATM’lerinin sayısının hızla arttığını söyleyebiliriz. Özellikle Eylül 2016-Eylül 2019 tarihleri arasında bu ATM’lerin sayısında yüzde 500 oranında artış oldu.

Güncel verilere göre bu ATM’lerin 3 bininden fazlası ABD’de bulunuyor. Bu durumda ABD’nin ATM konusunda zirvede olduğunu söyleyebiliriz.

ABD’yi ise 707 ATM ile Kanada ve 274 ATM ile İngiltere takip ediyor. Bunların yanı sıra Avusturya’da 252, İspanya’da ise 94 adet ATM olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak: CoinATMRadar
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment