Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Group’a Bitcoin Opsiyonları Geliyor!

Dünyanın en büyük borsalarından birini işleten CME Group, bugün yeni bir duyuru yayınlayarak kripto para yatırımcılarını heyecanlandırdı.

CME Group önümüzdeki birkaç ay içerisinde Bitcoin opsiyonlarını desteklemeye başlayacağını açıkladı ve böylece bir süredir dolanan iddiaları doğrulamış oldu.

Bitcoin opsiyonları geliyor

CME Group tarafından yayınlanan duyuruya göre regülatörlerden de izin çıkması halinde 2020’nin ilk çeyreğinde Bitcoin endeksli opsiyon sözleşmelerini  görebileceğiz.

CME’nin yöneticilerinden olan Tim McCourt, konu hakkında yaptığı açıklamalarda “müşterilerden gelen yoğun talep” sonrasında böyle bir karar aldıklarını belirtti ve şunları söyledi:

“Bünyemizdeki Bitcoin vadeli işlem piyasasına gelen yoğun talebi ve bu piyasasının ne kadar büyüdüğünü göz önüne alacak olursak yeni gelecek olan Bitcoin opsiyonlarının müşterilerimize çok daha geniş yatırım seçenekleri sunacağına inanıyoruz.”

Bitcoin opsiyonları, tıpkı vadeli işlemlerde olduğu gibi pek çok kurumsal yatırımcının ilgisini çekebilir. Bu konuya da değinen McCourt, bu yeni gelecek ürünlerin özellikle “kurumsal ve profesyonel yatırımcılara” faydalı olacağını söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment