Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF Onayı Gelirse Fiyat Ne Olacak? Analistler Fikir Ayrılığına Düştü!

Bazı analistler spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayının BTC’yi 100 bin doların üzerine çıkarabileceğini düşünürken diğerleri ise bu onayın çoktan fiyatlandığını öne sürdü.

Spot Bitcoin ETF’inin onayına yönelik beklentiler son zamanlarda kripto para piyasası için en büyük beklentilerden birine dönüştü. Bazı piyasa yorumcuları ETF onayının Bitcoin’i 100 bin dolara kadar yükseltebileceğini düşünürken diğerlerinin tavrıysa daha çekimser oldu.

Eylül ayının başında ünlü kripto para fenomeni ve yatırımcı Lark Davis, spot Bitcoin ETF onayının fiyatı %350 yukarı taşıyabileceğini söyleyerek etkinin büyük olacağını düşünenler arasında yer almıştı.

Diğer bir örnekte Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport, altın ile Bitcoin’i kıyasklayarak ETF onayının ciddi bir yükselişi tetikleyeceğini raporlamıştı.

ETF onayı çoktan fiyatlanmış olabilir mi?

Blokzinciri güvenlik firması Enigma Securities analisti Joe Edwards, ETF onayı geldiğinde bunun ancak bir “haberi sat” durumu olacağını ve Bitcoin fiyatının onayın ardından kısa süre sonra çakılacağını ifade etti.

Analist, pazartesi günü spot Bitcoin ETF onayına dair sahte haberin ardından yaşanan kısa süreli pump-dump hareketinin gerçek bir onay yaşandığında piyasanın nasıl tepki vereceğine dair bir prova niteliğinde olduğunu öne sürdü:

Sahte ETF haberindeki şiddetli fiyat hareketi, spot ETF başvuruları hakkında kesin bir karar verildiğinde muhtemelen neler olacağına dair zamanında bir hatırlatma görevi görüyor.

Konu hakkında konuşan araştırma firması K33 Research analistleri ise onayın gelmesi halinde, sahte onaya gelen tepkiden daha büyük bir yükseliş yaşanacağını belirtti. Öte yandan analistler, spot Bitcoin ETF başvurularının reddedilmesi durumunda ciddi bir düşüşün yaşanabileceğini dile getirdi.

Yatırım araştırma şirketi Asgard Markets’in kurucu ortağı Alex Krüger ise ETF onayının piyasanın gidişatını kökünden değiştirmeyeceğini vurgularken “Onayın ardından %20’lik bir yükseliş gelebilirdedi.

The Bitcoin Layer haber bülteninin yazarları Joe Consorti ve Nik Bhatia ise spot Bitcoin ETF onayının “cimri bir yükseliş” getireceğini kaydetti. Bitcoin’in daha önce gün içinde yaptığı gibi tahmin edilebilir bir yükselişe ev sahipliği yapacağını yazan ikili, Bitcoin’in halihazırda spot ETF onayını fiyatlandığını iddia etti:

Yaşadığımız şey, Bitcoin için tamamen sıradan bir gün içi fiyat artışıydı, herhangi bir Salı günü riskli bir tonda görebileceğimiz gibi. Bu durum, spot ETF onayının yarattığı tantananın ve fiyat artışlarının büyük bir kısmının halihazırda Bitcoin fiyatına dahil olduğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!