Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Fenomenden Bitcoin İçin Altın Örneği: ETF Onayı ile Yüzde 350 Yükseliş Mümkün!

Ünlü kripto para fenomeni ve yatırımcı Lark Davis, spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onaylanması durumda yaşanabileceklere dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kripto para yatırımcıları spot Bitcoin ETF başvurularına ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından gelecek yanıtı merakla beklerken konu hakkında bir açıklama da Lark Davis‘den geldi.

Davis 4 Eylül günü Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, olası bir Bitcoin ETF onayını işaret ederek ABD piyasalarında ilk altın ETF‘inin beraberinde getirdiği %360’tan fazla yükselişi vurguladı. Davis tarihin Bitcoin için tekerrür edebileceğini ima etti.

Altının ilk ETF’i ile birlikte yaşanan %363‘lük yükselişin benzer bir şekilde Bitcoin’de de gerçekleşmesi durumunda fiyat 4,5x’ten fazla yaparak yaklaşık 120 bin dolara ulaşacak.

Davis ayrıca olası bir spot Bitcoin ETF onayının Bitcoin’e 20-30 milyar sıcak nakit getireceğini öne sürdü.

Fenomen, spot Bitcoin ETF onayıyla birlikte piyasaya girebilecek 20-30 milyar dolarlık nakit paranın borsalardaki tüm Bitcoinlerin yaklaşık yarısını mevcut fiyattan satın almaya yeteceğini belirtti:

Tahminler, bir spot Bitcoin ETF’sinin Bitcoin’e 20-30 milyar taze nakit getireceği yönünde. Bu, borsalardaki tüm coinlerin yaklaşık yarısını mevcut fiyatlarla satın almak anlamına gelir.

SEC son olarak ETF başvuruları için olumlu veya olumsuz bir karar vermeyerek sadece ertelemekle yetinmişti. Regülatör kurumun son kararını açıklamak için önümüzdeki yılın ilk çeyreğine kadar zamanı bulunuyor.

Özellikle ABD Federal Temyiz Mahkemesi’nin Grayscale’in GBTC fonunu ETF‘e dönüştürme başvurusuna SEC’nin ret vermesi üzerine açtığı davada Grayscale’i haklı bulması spot Bitcoin ETF başvuru onayına dair umutları artıran bir gelişme oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!