Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale SEC Davasını Resmen Kazandı, Bitcoin Uçuşa Geçti!

Kripto odaklı yatırım şirketi Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile arasındaki Bitcoin (BTC) ETF davasını kazandı.

Grayscale, SEC ile arasındaki Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) davasında önemli bir kazanç elde etti. ABD Federal Temyiz Mahkemesi, Grayscale’in GBTC fonunu ETF‘e dönüştürme başvurusuna SEC’nin ret vermesi üzerine açtığı davada Grayscale’i haklı buldu.

Grayscale, mevcut Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) yatırım fonunu bir ETF’e çevirmek için başvuruda bulunmuş ancak SEC çeşitli piyasa manipülasyonları ile ilgili endişeleri gerekçe göstererek başvuruyu reddetmişti. Bunun üzerine Grayscale, geçtiğimiz yılın haziran ayında SEC’ye dava açmıştı. Davada Grayscale, SEC’nin “keyfi ve kaprisli” davrandığını öne sürmüş kendi talepleri ile benzer yatırım ürünlerine gösterdikleri muamele arasında anlamsız farklılıklar olduğunu iddia etmişti.

Mahkeme, Grayscale iddialarının yerinde olduğuna karar verdi ve SEC’nin bu konuda verdiği reddin bozulmasına hükmetti. Kararda, SEC’nin farklı yatırım ürünlerine karşı takındığı tavır farklılıklarını açıklayamadığına değinildi. Dava kararına göre SEC’nin, Grayscale’in Bitcoin ETF başvurusunu tekrar incelemesi gerekecek.

Grayscale’den ilk yanıt

Grayscale, mahkeme kararının ardından ilk açıklamasını yaptı. Şirket, mahkemenin görüşüne dair detayları gözden geçirdiğini ve SEC ile bir sonraki adımları takip edeceğini söyledi. Bunun yanı sıra alınan kararın ABD’li yatırımcılar ve Bitcoin ekosistemi için de ileriye yönelik devasa bir adım olduğunu belirtti.

Dakikalar içerisinde 1.500 dolarlık yükseliş

Kararın açıklanmasıyla birlikte CoinGecko verilerine göre Bitcoin de büyük bir yükseliş performansı yaşadı. Bitcoin dakikalar içerisinde 26.043 dolar seviyesinde 1.500 dolara yakın %6’dan fazla değer kazanarak 27.616 dolar seviyesine yükseldi. Bitcoin, yazım esnasında 27.550 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!