Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’in SEC Zaferi Bitcoin ve Kripto Paralarda 77 Milyon Dolarlık Short’u Patlattı!

Bitcoin (BTC), Grayscale ve SEC arasındaki davadan çıkan karar ile 27.600 dolara kadar yükselirken kripto para piyasasında son 1 saat içerisinde 78 milyon dolarlık short (kısa) pozisyon tasfiye oldu.

Bitcoin, Grayscale‘in GBTC fonunun spot Bitcoin ETF’e dönüştürme başvurusunun reddedilmesinin ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı açtığı davayı resmen kazanması ile kısa sürede %6 değer kazandı ve 27.616 dolara yükseldi. Bitcoin’de yaşanan bu sert yükseliş ile Coinglass verilerine göre son 1 saatte toplamda 77 milyon dolarlık short pozisyon tasfiyesi gerçekleşti.

Short tasfiyeler tüm pozisyonların %88,34‘lük kısmını oluştururken tasfiyelerin gerçekleştiği kripto para borsaları arasında Binance, OKX ve Huobi başı çekti.

Bitcoin, 40,13 milyon dolar ile short tasfiyelerin en çok yaşandığı kripto para birimi olarak ilk sırada yer alırken Ethereum, 16,72 milyon dolar ile ikinci sırada konumlandı. Altcoinlerde ise toplam 20,15 milyon dolarlık short pozisyon tasfiye oldu.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında %4,6 yükseliş ile 27.333 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!