Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF Onayı İçin Yaşanan Fiyasko Sonrası Gözler Bu Saat Aralığına Çevrildi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvurularına ilişkin nihai kararı açıklayacağı saate ilişkin önemli bir tahmin geldi.

Kripto para piyasası dün geç saatlerde SEC’ye ait X hesabının hacklenmesi ve sahte bir spot Bitcoin ETF onay haberinin paylaşılmasıyla çalkalanırken gözler gerçek onayın ne zaman geleceğine çevrildi.

Konuyu başından beri takip eden Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, düzenleyici kurumun nihai kararı 10 Ocak Çarşamba TSİ 00.00-01.00 saatleri arasında verebileceğini belirtti.

Ek olarak Balchunas, onayının gelmesinin ardından söz konusu ETF’lerin 11 Ocak Perşembe günü borsalarda işleme başlayacağını vurguladı. Analiste göre SEC muhtemelen büyün ETF başvurularını toplu bir şekilde onaylayacak.

ARK Invest-21Shares ortaklığında sunulan “ARK 21Shares” spot Bitcoin ETF’i hakkında bugün son karar tarihi ve SEC’nin erteleme gibi bir şansı bulunmuyor. Nihai kararı vermesi beklenen kurumun, Balchunas’da belirttiği gibi Washington saatiyle 16:00-17:00 sularında açıklaması bekleniyor.

Dün geç saatlerde SEC’nin X hesabını hackleyen siber saldırganlarda yine benzer bir zaman aralığında sahte ETF onay haberini paylaşmıştı. Görünen o ki spot Bitcoin ETF kararına ilişkin resmi açıklama yine aynı saat aralığında, Türkiye için gece yarısı vaktinde gelecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!