Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Kripto Şirketi Celsius, Para İadesi Yapmayan Kullanıcılara Dava Açabilir

Kript opara kredi şirketi Celsius’un iflasından önceki 90 gün içerisinde yüklü miktarda para çekmiş kullanıcıların paraların bir kısmını iade etmesi gerekiyor.

Yapılan açıklamaya göre Celsius’un iflas ettiği 13 Temmuz 2022 tarihinden önceki 90 gün içerisinde 100 bin dolardan fazla para çekmiş alacaklılar, paranın bir kısmını iade etmemeleri halinde gelecekteki alacaklarından kesinti yaşayacaklar.

Kullanıcıların söz konusu tarih içerisinde çektikleri paranın %27,5’ini geri vermeleri isteniyor. Bu şartı yerine getiren alacaklılara gelecekte yapılacak ödemelerde dağıtım yapılacak.

100 bin doların altında para çekmiş kullanıcıların para iadesi yapmasına gerek bulunmuyor. Ancak bunların, yine de yeniden yapılanma planını onaylamaları gerekiyor.

Hukuk firması Markowitz Ringel Trusty & Hartog’un ortaklarından Alan R. Rosenberg, bu şartlara uyum sağlamayanlara dava açılabileceğini söyledi.

Celsius alacaklılarının Eylül 2023’te onayladığı yeniden yapılanma planına göre platformda saklama hesabı olan kullanıcılar, alacaklarının %72,5’ini Bitcoin ve Ethereum cinsinden alacak. Vadeli hesabı olan kullanıcıların alacaklarının ise bir kısmı kripto para, bir kısmı ise yeni kurulacak madencilik şirketinin payları cinsinden ödenecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!