Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF’e SEC Onayı Nihayet Geldi: Fiyata Nasıl Etki Etti?

Kripto para piyasasının aylardır beklediği spot Bitcoin ETF onayı nihayet SEC tarafından geldi.

Bitcoin ve kripto para yatırımcıları tarafından sabırsızlıkla beklenen spot Bitcoin ETF’ler için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) onay geldi. Bitcoin’i bir hisse gibi borsalardan alıp satabilmek için verilen onay kripto para piyasası için bir dönüm noktası niteliği taşıyor.

SEC tarafından verilen gerçek onay gelmeden tam bir gün önce regülatör kurumun Twitter hesabı hacklenmiş ve spot Bitcoin ETF onayının verildiğine yönelik açıklama yapılmıştı. Bu açıklama ile birlikte Bitcoin fiyatı yükseliş yaşamıştı ancak yatırımcılar gelen yükselişin sınırlı olduğu hissiyatına kapılmıştı. Daha sonra gerçek onayın gelmesi fiyatta büyük etki yaratmadı. 

Bitcoin fiyatı, onay geldiği esnada 46.000 dolar seviyelerinde uzun bir süre hareketsiz kalmaya devam etti. Yatırımcıların, ne yapacağı konusunda belirsiz olduğu fiyatta görünürken daha sonra TSİ 02.00 sularında fiyat, 47.600 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Bu yükselişin asıl nedeninin Twitter’ın sahibi Elon Musk’ın sosyal medya platformuna Bitcoin entegrasyonu sağlayabileceğine yönelik açıklamaları olduğu düşünülüyor

Fiyat, yükseldiği seviyeden Bitcoin ETF onayının geldiği bölgeye kadar geri çekilme yaşadı. Ancak bu süreçte Ethereum (ETH) ve büyük altcoinler yükseliş performansı gösterdi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saatte %0,3 düşüşle 45.916 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!