Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF Onayı Sonrası Oklar Ethereum’a Döndü: Yüzde 70 İhtimal Verildi!

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onaylanmasının ardından gözler spot Ethereum ETF’ine çevrildi.

Spot Bitcoin ETF’i 10 Ocak günü onaylandı ve Bitcoin özellikle kurumsal yatırımcılar karşısında meşrutiyet kazandı. Bitcoin ETF’i için başvuruda bulunan birçok şirketin aynı zamanda Ethereum ETF’ine yönelik talebinin olması dikkatleri o tarafa çekti.

En başından beri Ethereum ETF’lerinin kaderinin Bitcoin ETF’lerine bağlı olduğunu vurgulayan analist, dün alınan onayın ardından pozitif yönlü açıklamalarda bulunmaktan çekinmedi.

Konu hakkında açıklamada bulunan ve spot Bitcoin ETF sürecine dair doğru tahminleriyle öne çıkan Bloomberg analisti Eric Balchunas, spot Ethereum ETF’lerinin önümüzdeki mayıs ayına kadar %70 ihtimalle onaylanabileceğini dile getirdi.

Halihazırda BlackRock, Fidelity, Hashdex, ARK-21Shares, VanEck, Invesco ve Grayscale gibi finans devlerinin spot Ethereum ETF başvurusu bulunuyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kısa süre sonra Ethereum ETF’leri için çalışmalarını başlatması planlanıyor.

Konuya farklı bir perspektif sunan ve birçok kripto para şirketine avukatlık yapan Joe Carlasare ise Ethereum ETF’lerinin bu yıl onaylanabileceğini fakat onayın beklenenden uzun sürebileceğini dile getirdi:

Ethereum spot ETF’leri onaylanacak ancak SEC, hangi dijital varlık ETF’lerinin piyasaya çıkmasına izin verileceğini belirlemede bir miktar takdir yetkisini elinde tutmalarına izin veren bir emsali dikkatlice oluşturmaya çalışacaktır. Başka bir deyişle, SEC’in başvuru sahiplerini her büyük token için ETF başvurusunda bulunmaktan caydıracak bir rehberlik sağlamaya çalıştığını düşünüyorum.

Bitcoin’e verilen meşrutiyetin ardından ilgiyi kısa sürede üzerine toplayan Ethereum, dün sergilediği performansla kendini öne çıkarmayı başardı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %8,8 yükseliş sergileyen Ethereum, yazım esnasında 2.585 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!