Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

11,3 Milyar Dolar Değer Biçilen Ripple 285 Milyon Dolarlık Geri Alım Yapacak!

Ripple Labs, şirketin ilk yatırımcılardan ve çalışanlarından 285 milyon dolar değerindeki hisseyi geri alacak. 

Reuters’ın kaynaklara dayandırdığı 10 Ocak tarihli habere göre Ripple’ın arkasındaki şirket Ripple Labs, ilk yatırımcılarına ve verilen yüz milyonlarca dolarlık hisseyi geri satın alacağını duyurdu.

Şirket değeri 11,3 milyar dolarak açıklanırken ismini vermek istemeyen kaynaklar, yatırımcıların hisselerinin yalnızca %6’sına kadar satmasına izin verildiğini ekledi. Söz konusu adım, şu anda bir halka arz yapmadan yatırımcılarına ve hissedarlarına 285 milyon dolar likidite sağlamayı amaçlıyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse yaptığı açıklamada, firmanın 1 milyar dolardan fazla nakdi ve 25 milyar dolardan fazla kripto para varlığı olduğunu söyledi. CEO ayrıca yakın zaman içerisinde ABD’da halka arz olmak gibi bir niyetlerinin olmadığını ifade etti.

Söz konusu geri alım kararı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaşanan yasal mücadelenin olumlu sonuçlarının bir etkisi olduğu belirtiliyor.

Ripple CTO’su David Schwartz, CEO’nun da bahsettiği şirketin kontrolü altında olan 40 milyar XRP için yalnızca iki seçenek olduğunu söylemişti.

CoinGecko verilerine göre XRP, 32 milyar dolarlık değeriyle en büyük 6. kripto para olarak konumlanıyor. XRP, yazım esnasında son 24 saatte %4,8 yükselişle 0,592 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!