Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Ethereum ve Ripple’da Düşüş Sinyali: Yüksek Riskli Kar Bölgelerindeler!

Günvel veriler Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Ripple’ın (XRP) toplam arzının %80’den fazlasının karda olduğunu ortaya koydu.

On-chain analiz platformu Santiment, dikkat çeken bir veriyi gözler önüne serdi. Santiment tarafından 18 Ocak günü paylaşılan gönderide, Bitcoin, Ethereum ve Ripple’ın toplam arzlarının güncel fiyatlar baz alındığında sırasıyla %83, %84 ve %81 karda olduğu belirtildi.

Her 3 kripto paranın da bu denli karlılık orana ulaşılmasını “yüksek riskli bölge” olarak tanımlayan analiz platformu, yine de kripto paralar üzerindeki yoğun ilginin yükseliş dalgasını devam ettirebileceğini vurguladı.

Öte yandan Santiment ideal uzun vadeli büyüme için karlılık oranının %75’in altına düzeltme yapmasının daha sağlıklı olacağını belirtti.

Karlılık ortalamasını 2018 yılından beri alınan verilerle hesaplayan tabloda, son olarak bu 3 kripto para için %80’in üzerinde kar oranı Mart 2022’de görülmüştü.

Belirtilen tarihte ulaşılan yüksek karlılık oranlarından yaklaşık 1 ay sonra Bitcoin fiyatında ciddi düşüşler görülmüş ve Terra (LUNA) ekosisteminin mayıs ayındaki çöküşüyle düşüşler derinleşmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!