Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock Bitcoin ETF’e Hangi Tarz Yatırımcıların İlgi Gösterdiğini Detaylandırdı!

BlackRock, spot Bitcoin ETF ürünlerine olan yatırımcı talebine ilişkin açıklamada bulundu.

BlackRock ABD iShares Ürün Başkanı Rachel Aguirre 17 Ocak günü Bloomberg TV’ye verdiği demeçte, kısa süre önce SEC tarafından onaylanan iShares spot Bitcoin ETF (IBIT) ürünlerinin her tabandan yatırımcıyı çektiğini ifade etti.

Düzenleyici kurumun 10 Ocak tarihi onayından bu yana hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılarınspot Bitcoin ETF’lerine büyük ilgi gösterdiğini belirten Aguirre, açıklamasının detaylarında Grayscale’in GBTC fonunu satıp kendi spot Bitcoin fonlarına yönelen yatırımcıların olduğunu da şu sözlerle ima etti:

Hem bireysel hem de kendi varlıklarını kendisi yöneten yatırımcılardan ilgi görüyoruz. Özellikle bu yatırımcılar arasında ilk günden yatırım yapmaya hazır olanlarda var. Ama aynı zamanda bu yeni varlık sınıfına yeni yeni bakmaya başlayan yatırımcılara da odaklanmış durumdayız. Ve bu konuda çok heyecanlıyız.

Açıklamasının devamında müşterilerine Bitcoin ve ETF ürünleri hakkında eğitim vereceklerini ve bu konudaki çalışmaları hızlandırdıklarını belirten yönetici, bu sayede daha bilinçli bir yatırımcı portföyü oluşturabileceklerini kaydetti:

Söyleyeceğim şey, yine müşterilerimiz için, yatırım yolculukları boyunca onları destekleyen hangi eğitim ihtiyaçlarının olduğunu anlamaya ve kendileri için doğru olan finansal kararları vermeleri için onları güçlendirmeye odaklandığımızdır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!