Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Facebook, Apple, Netflix ve Google’dan Çok Konuşuluyor

 Twitter‘daki tartışmaların miktarı ve Bitcoin‘in fiyatının yükselmesi arasındaki ilişki şu sıralar genel anlamda insanların kafasını karıştırıyor. Merkezi olmayan para biriminin muazzam değeri mi Tweetleri arttırdı? Yoksa Twitter ve benzeri siteler mi dünyanın en popüler Kripto Parası olan Bitcon‘in değerini arttırdı?

Joe Gits, Jared Podnos‘a şunu söyledi:

“Twitter, yeni parasal teknolojilerle ilgili tartışmalara lider olarak ev sahipliği yapıyor”

Bu sene platforma yeni katılan Goldman Sachs’tan Lloyd Blankfein, Bitcoin için kapıyı açık bıraktığını söylemişti ancak fikrinden vazgeçerek attığı bir tweet ile piyasayı sarsmıştı.

Grit, “Bitcoin‘in konuşulma miktarı tek başına FANG hisselerinin (Facebook $ FB, Apple $ AAPL, Netflix $ NFLX, Google $ GOOG) miktarını aşıyor” dedi. Apple, 700 milyar doların üzerinde piyasa değeri olan, dünyanın en değerli şirketi ve Alphabet (Google) ile yerini düzenli olarak takas ediyor.

Çabuk Yanıt Verecek Bir Yol

Gits‘in de belirttiği gibi Bitcoin‘in fiyatının ötesinde bir etkisi var:

“Ayrıca kripto para teknolojisinin diğer Blockchainle ilgili hisse senetleri üzerindeki etkisini gözlemliyoruz. NVIDIA ve AMD gibi hisseler, madencilikle ilgili tweet ve haberlerdeki artıştan büyük ölçüde etkileniyor. “

Bitcoin‘in etkisi çok yaygın ve miras bankacıları bunu “sahtekarlık” olarak nitelendirerek öfkelerine yenik düştüler. Ana akım medyanın, “flaş haber” ifadeleri bu konuyla ilgili en etkili sözcük. Ancak Twitter’ın Kripto Paralar için açıkça görülen desteği ve onları keşfetmesi, Bitcoin kullanıcılarının kısa ve öz, grafik ve çizelgelerde kendi yanıtlarını sunmasına izin vermiş oldu.

Twitter CEO‘su Jack Dorsey, “Kripto Paraların açık bir küresel faydası var ve onların üzerine büyük hizmet ve işletmeler inşa edilmesi sadece zaman meselesi” şeklinde bir tweet attı. Bitcoin’in potansiyelini anlama konusundaki avantajı, teknoloji sektöründe çalışmış olması ve soyut şeylerin değerini açıklamak için daha önce mücadele etmiş olmasından kaynaklanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment