Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Faizi Veriyoruz Diyerek 56 Milyon Dolarlık Vurgun Yaptılar!

Çin hükümetine bağlı bir haber kaynağı olan BJNews‘in Çarşamba günü aktardığı bir habere göre, Çin içerisinde hizmet veren iki tezgah üstü (OTC) piyasa yapıcısı, şu an değeri 56 milyon dolardan fazla olan Bitcoin‘leri yasa dışı bir şekilde toplamak suçundan aranıyorlar. BJNews’in aktardığına göre Çin vatandaşı 20 OTC traderı Nisan ayının ortalarında Hangzhou şehri polis kuvvetlerine toplu bir şikayette bulundu ve Yi Zhou ile Xiang Li isimli kişilerin kendilerini kandırdığını ifade etti.

İddialara göre şüpheli ikili WeChat gibi mesajlaşma gruplarında Bitcoin’in de dahil olduğu kripto para birimleri üzerinden faiz vereceklerini iddia edip, yatırılan kripto paralara göre faizleri günü gününe ödeyerek ciddi bir güvenilirlik elde etti. Birçok OTC traderı da ikilinin vaat ettikleri kadar Bitcoin tabanlı faiz ödeyebileceklerine inandı.

Ancak yatırımcılar Nisan ayının başlarından beri faiz ödemelerinde gecikmeler olduğunu ve ikilinin farklı bahaneler uydurup süreci geciktirmeye çalıştıklarını fark ettiler. Bazı yatırımcılar bu olayların yaşanmasından sonra kripto paralarını çekse de, Nisan ayı boyunca hala yatırımcılardan fon gelme olayı devam etti. Çiftlikbank benzeri bir şema ile 56 milyon dolarlık vurgun yapan ikilinin hükümet takibine takılmamak için kripto paralar için ”krep” gibi ifadeler kullanması da dikkat çekici bir detay oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment