Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paul: Dolar Çöküşün Eşiğinde, Alternatifi ise Bitcoin

ABD‘nin eski başkan adaylarından Ron Paul, Federal Rezerv’in son zamanlarda aldığı kararları eleştirdi ve bu kararlarını Bitcoin’in işine yarayacağını söyledi.

Kripto para piyasasıyla ilgili yaptığı olumlu açıklamalarla tanınan Ron Paul, geçtiğimiz günlerde ABD ekonomisinin geleceğiyle ilgili yeni bir yorum yaptı. Paul; Federal Rezerv’in politikalarını konuşmak için verdiği röportajda tam da tahmin edildiği üzere FED’in politikalarını ağır bir şekilde eleştirdi.

Bir özgürlükçü olan Ron Paul şu ana dek Bitcoin ve kripto paralarla ilgili epey olumlu yorumlar yapmış, bu varlıkların temelinde yatan fikri desteklediğini vurgulamıştı. Paul’un yaptığı bu yeni açıklamalara baktığımızda kendisinin kripto paraları desteklemeye devam ettiğini görebiliyoruz. Aynı şeyi USD için söylemek ise pek mümkün değil.

Yahoo Finance’e konuşan Paul, Amerikan Doları’nın şu anda adeta bir balonun içinde hapsolduğunu ve bu balonun patlaması durumunda 2008’dekinden bile daha büyük bir krizle karşı karşıya kalınabileceğini düşünüyor. Paul’a göre FED tarafından alınan önlemler de çöküşün eşiğine gelen doları kurtarmaya yetmeyecek.

Doların yapısı gereği enflasyona yatkın olduğunu söyleyen Paul; FED ne zaman para bassa doların değerinin iyice düşeceğini hatırlatıyor. Paul, bunu gerekçe göstererek ve Amerikan Doları’nın günümüzde pek güvenli olmadığını vurgulayarak insanlara alternatif olarak Bitcoin’e geçiş yapmayı öneriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment