Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Düştü, Yatırımcılar Yine Zarar Ettiler

Bitcoin geçtiğimiz gün akşam saatlerinde iyi bir ivme yakalayıp 9 bin doların üstüne çıktı. Bitcoin’in bu hareketi bazı yatırımcıları heyecanlandırsa da bu başarı pek uzun soluklu olmadı.

Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin gece saatlerinde yeniden 9 bin dolar seviyesinin altına indi ve 8 bin 900 dolar bandına geriledi.

Gene Düştü

Geçen haftanın sonlarına doğru 9 bin dolar seviyesinin altına düşen Bitcoin hafta sonunu 8 bin dolar seviyesinde geçirdi.

Bitcoin geçtiğimiz gün akşam saatlerinde aniden yükselmeye başladı ve kısa süre içerisinde 200 dolar değer kazandı. Bitcoin her ne kadar kısa süreliğine 9 bin doların üstüne çıksa da daha sonra yeniden düşmeye başladı.

Gece saatlerinde değer kaybeden Bitcoin 8 bin 920 dolar seviyesine geriledi ve böylece haftalık bazda zarar etmiş oldu. Bitcoin geçen haftanın başlangıcında 9 bin 200 dolardı.

Yatırımcıları Etkiledi

Bitcoin’in 9 bin doların üstüne çıktıktan sonra yeniden değer kaybetmesi bazı yatırımcıları olumsuz yönde etkiledi.

Özellikle BitMEX’ten Bitcoin için uzun pozisyon alan yatırımcılar, Bitcoin fiyatındaki bu düşüş sonrasında bu pozisyonları tasfiye etmek zorunda kaldılar. BitMEX verilerine göre yalnızca 2 saat gibi bir zaman dilimi içerisinde 5 milyon dolarlık uzun pozisyon tasfiye edildi.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment