Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Çin Blockchain İçin 2 Milyar Dolardan Fazla Para Harcayacak”

Dünyanın en büyük market araştırma şirketlerinden biri olan International Data Corporate (IDC), Çin’deki Blockchain kullanımıyla ilgili yeni bir araştırma yaptı.

IDC tarafından toplanan bilgilere göre Çin’in Blockchain için ayırdığı bütçe 2023 yılında 2 milyar dolara kadar çıkmış olacak.

Bütçe Büyüyecek

IDC tarafından yapılan araştırmalar, Çin’deki Blockchain harcamalarının zaman içerisinde artacağını gösteriyor. Şirketin araştırmalarına göre Çin’in bu alanda yaptığı harcamaların toplam miktarı, 2018-2023 yılları arasında yıllık yüzde 65.7’lik bir büyüme gösterecek.

 

Çin son zamanlarda Blockchain’in bankacılık, finans, hizmet vb. alanlarda kullanımını inceliyor. China.org tarafından aktarılan bilgilere göre ise Blockchain’in Çin’deki kullanım alanları zamanla artış gösterebilir.

International Data Corporation tarafından paylaşılan bilgilere göre Çin Hükümeti önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bu alandaki çalışmalarını hızlandıracak. Hükümetin Blockchain için 2 milyar dolarlık bir bütçe ayırması da yerel Blockchain kullanımını ciddi anlamda etkileyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment