Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Hızla Yükseliyor

Bitcoin fiyatı sabaha karşı harekete geçti ve 8 bin 600 dolar seviyesinin üstüne çıkmayı başardı.

Ani Yükseliş

Bitcoin geçtiğimiz günün akşam saatlerinde 8 bin 500 doların üstüne çıkarak yatırımcıları umutlandırmıştı. BTC fiyatındaki artış sabaha karşı da devam etti ve fiyat 8 bin 600 doları da aşmayı başardı. Crypto Michael gibi isimler BTC’nin bu seviyeyi aşarken biraz zorlanacağını tahmin ediyorlardı.

Ne var ki Bitcoin görünüşe göre bu seviyeyi neredeyse hiç zorlanmadan aşmayı başardı.

Ne Tetikledi?

Bitcoin fiyatındaki bu ani yükselişi tam olarak neyin tetikledi henüz bilinmiyor. Ancak Bitcoin’in yanı sıra altın fiyatında da bir artış olduğunu düşünürsek bu hareketliliğin ardında Irak’tan gelen haberler olabilir..

The Guardian gibi kaynaklara göre kimliği bilinmeyen üç şahıs ABD’nin Irak’taki elçiliğine bir füze saldırısı düzenledi. Bu saldırının henüz kimler tarafından düzenlendiği bilinmese de ABD’li yetkililer şu an için İran’ı suçluyor gibi görünüyorlar.

Bitcoin fiyatı ABD-İran ilişkileri geçtiğimiz haftalarda gerildiğinde de değer kazanmış, tıpkı altın gibi bir hareketlilik sergilemişti.

Bir Sonraki Hedef

Bitcoin fiyatının 8 bin 600 dolar seviyesini aşacağı bazı yorumcular tarafından zaten öngörülüyordu.

BTC’nin bir sonraki hedefinin tam olarak neresi olacağı henüz belli değil. Ancak Coingape tarafından aktarılan bilgilere göre Bitcoin’in öncelikle 200 günlük hareketli ortalamasını, yani 8 bin 750 dolar seviyesini aşması gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment