Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sanayi Bakanı’ndan Blockchain Yorumu: Kamu Politikalarını Yeniden Tasarlamamız Önemli

Türkiye Dünya Ekonomik Forumu bünyesindeki Dördüncü Endüstri Devrimi Merkezleri Ağı’na katıldı.

Blokzincir Çalışmaları

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından kurulan MEXS Teknoloji Merkezi, artık Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) bağlı olan Dördüncü Endüstri Devrimi Merkezleri Ağı’nın bir parçası oldu.

MEXT Teknoloji Merkezi Dördüncü Endüstri Devrimi Merkezleri Ağı’ndaki güncel çalışmaların bir parçası olacak ve özellikle dördüncü endüstri devriminin bir parçası olarak gösterilen teknolojiler ile ilgili bilgi alacak.

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgilere göre MEXT Teknoloji Merkezi bu çalışmalar kapsamında nesnelerin interneti, robotlar, yapay zeka, otonom araçlar, “drone”lar ve Blockchain gibi teknolojiler hakkında bilgi alabilecek. Merkez daha sonra buradan elde ettiği bilgileri kullanarak Türkiye’ye özel projeler geliştirebilecek.

Blockchain Çalışmaları

Sanayi Bakanı Mustafa Varank tarafından aktarılan bilgilere göre MEXT Teknoloji Merkezi’nin Dördüncü Endüstri Devrimi Merkezleri Ağı’na dahil olması Türkiye için oldukça faydalı olacak.

Konu hakkında yaptığı açıklamalarda 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’ne atıfta bulunan Bakan Varank, bu gibi gelişmelerin ülkedeki dijital dönüşüm sürecini hızlandıracağını düşünüyor. Bakan Varank’a göre Türkiye’nin dijital teknoloji alanında kendini geliştirmesi hem özel sektöre hem de kamu tarafında ciddi avantajlar sağlayacak. Kendisinin konu hakkındaki yorumları şu şekilde:

Yapay zeka, büyük veri ve blokzincir gibi alanlarda geliştirilen teknolojilerin uygulamaya geçiş aşamasında, kamu politikalarının etkin ve esnek şekilde yeniden tasarlanması önemli. Kurulacak bu merkez, çok taraflı iş birliklerine açtığı kapıyla hem sanayicimize hem de kamudaki karar alma süreçlerine pozitif katkılar sunacak. Ayrıca bu sayede, ülkemizde atılan adımları küresel platformlara taşıyarak, uluslararası politikalara yön verme şansına da sahip olacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment