Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyat Analizi: Düşüşe Karşı Direnme Çabaları

Bitcoin fiyatındaki önemli gelişmeler:

  • 1 saatlik zaman diliminin zirvesini gören Bitcoin bir süre düşüş yaşadıktan sonra şu an hafif toparlanmış durumda
  • Düşüş eğiminin aniden başlaması Bitcoin fiyatını Finocacci uzantıları seviyelerine sürükleyebilir
  • Bazı teknik grafiklere göre ise olası bir düşüş eğiliminin çok uzun sürmeyeceği yorumu yapılabilir

Bitcoin fiyatı direniş noktasından düştükten sonra bir süre gerilemeye devam etmişti ancak şu anda çok ciddi olmasa da olumlu yönde ilerlemeyi sürdürüyor.

100 SMA (basit hareketli ortalama), daha uzun vadeli olan 200 SMA’dan daha düşük durumda ki bu da direniş noktasının aşağı yönde olduğunu doğruluyor. Bu da 7 bin 600 dolar düzeylerindeki direniş noktasından düşmeye başlayan Bitcoin’in tekrar düşüş trendine geçebileceği anlamına gelebilir. 7 bin 600 $ düzeyindeki kanala bağlı olan 200 SMA kısa bir süre önce dinamik direniş noktası olarak işlev görüyordu.

Bitcoin fiyatında şu an görülen küçük ancak olumlu yöndeki gelişmelerin kesilmesi, Bitcoin fiyatını 6 bin 950 $ düzeyinin aşağısındaki yüzde 38.2’lik uzantıya sürükleyebilir. Düşüşün daha da şiddetli bir hale gelmesi fiyatı 6 bin 750 dolar düzeyindeki kanal desteğine ya da 6 bin 300 dolardaki desteğe yakın olan yüzde 78.6’lık uzantıya götürebilir.

Ama şunu da belirtmek gerekiyor ki RSI (göreceli güç endeksi) yavaş yavaş aşırı satım kondisyonlarından toparlanıldığını gösteriyor ve bu da alıcıların ağır ağır da olsa avantajlı duruma geçmelerini sağlayabilir. Stokastik de aşırı satım düzeylerinden yukarıya doğru bir hareketlenmeye geçti ve Bitcoin fiyatı da bu gelişmeyi takip edebilir. Böyle bir şeyin olması durumunda fiyattaki olumlu yöndeki ilerlemenin sürmesi muhtemel çünkü hareketli ortalamalar arasındaki boşluk gittikçe daralıyor.

Piyasa Faktörleri

Bitcoin fiyatının birden düşüş yaşamaya başlamış olması kripto para sektöründeki bazı olumsuz gelişmelerle açıklanabilir. Nobel ödüllü ekonomist Robert Shiller geçtiğimiz gün bir yorum yaptı ve Bitcoin’in 2118 yılına dek tükenebileceğini söyledi.

”Olası senaryolardan bir tanesi Bitcoin’in 2013 yılında 1.000 dolar seviyesine çıkıp daha sonra değerinin %80′ini kaybetmesine benzer. O zaman bile bitcoin’in ortadan yok olduğu izlenimi oluşmuştu. Bu gibi şeyleri tahmin etmesi çok zor.”

Shiller aynı zamanda Bitcoin’in ilerleyen zamanlarda başka bir isim altında yola devam edebileceğinden de bahsetti ve şöyle konuştu:

”Bitcoin bugünkü gibi olmayacak. Farklı bir ismi olacak, tabi eğer hala duruyor olursa. Orijinal bitcoin’i değiştirmiş olan ve tekrar tekrar değiştirecek olan bir çok hard fork olacak. Ve bitcoin’in hala var olup olmaması bir tartışma konusu halini alacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment