Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nobel Ödüllü Ekonomist: Bitcoin Bir Balon ve 2118 Yılına Kadar Tükenmiş Olabilir

Nobel ödüllü ekonomist Robert Shiller, dünyanın önde gelen kripto para birimleri ile dinozorlar arasında bir paralellik çizmeye çalışıyor.

Yale profesörüne göre bitcoin’in soyu önümüzdeki 100 yıl içerisinde tükenmiş olabilir.

Shiller Salı günü CNBC‘in ‘Trading Nation” isimli programında şunları dile getirdi:

”Bitcoin bugünkü gibi olmayacak. Farklı bir ismi olacak, tabi eğer hala duruyor olursa. Orijinal bitcoin’i değiştirmiş olan ve tekrar tekrar değiştirecek olan bir çok hard fork olacak. Ve bitcoin’in hala var olup olmaması bir tartışma konusu halini alacak.”

Bitcoin’in potansiyel kıyamet günü yıllar sonraymış gibi gözükse de, bu durum kripto para biriminin mücadele etmeye devam etmeyeceği anlamına gelmez.

”Olası senaryolardan bir tanesi Bitcoin’in 2013 yılında 1.000 dolar seviyesine çıkıp daha sonra değerinin %80′ini kaybetmesine benzer. O zaman bile bitcoin’in ortadan yok olduğu izlenimi oluşmuştu. Bu gibi şeyleri tahmin etmesi çok zor.”

Ancak dört yıl gibi kısa bir sürenin meydana getirdiği değişim de ortada.

Geçen Aralık ayında Bitcoin fiyatı rekor kırarak 20.000 dolar seviyesine ulaşmıştı. Bundan haftalar sonra çok büyük düşüş yaşayan bitcoin 6,400 dolar seviyelerine kadar düştü. Şu an ise basın saatine göre 7313 dolar seviyesinden işlem görmekte ve geçtiğimiz 12 ay süresine göre %233 artış göstermiş.

Shiller’in bu konuda görüşü ise şu şekilde:

”Bir balon gibi gözüküyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment