Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McAfee Kendi Para Biriminin 25 Haziran’da Piyasaya Çıkacağını Duyurdu – Söylenenler Doğru!

Demek ki söylenenler doğru – McAfee Associates kurucusu ve kripto para aktivisti John McAfee kendi itibari para benzeri para birimini çıkartmak istiyor. Dün yaptığımız haberde kripto ‘kahininin’ kripto para destekli bir itibari para çıkartabileceği haberini sizlerle paylaşmıştık ancak kimse John’un bu konuda ciddi olduğundan emin olamamıştı.

Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı duyuruda, dün yaptığı anonsun dalga geçmek veya tanıtım yapmak için olmadığını ve ciddi ciddi McAfee Promissory Note isimli para birimini 25 Haziran tarihinde piyasaya süreceğini açıkladı. Bu itibari para blockchain temelli McAfee Redemption Unit (MRU) tokeni tarafından desteklenecek.

”Kandırmaca yok. ”McAfee Redemption Unit” gerçek ve 26 gün içinde geliyor. Grafikler düşük çözünürlükte, şimdiden çok fazla bilgi vermek istemiyorum. McAfee Redemption Unit normal para kağıdına basılı, iki tarafında da hologramlar mevcut, seri numaralı ve blockchain’e bağlı, paraya çevrilebilir ve dönüştürülebilir.”

John’un bu konuda gayet ciddi olduğunu her para miktarı üzerine bastırdığı farklı resimlerden de anlayabiliriz. Grafik kalitesi ise kendisinin de bahsettiği üzre pek iyi değil.

McAfee bu para biriminin blockchain tarafından destekleneceğini ve iki tarafında da hologramlar olacağını belirtiyor.

Banknotlar – görünüşe göre- McAfee’nin kendisi ile yüz yüze görüşerek temin edilebilecek. Temin etme süreci ise her banknotun arka tarafında yazıyor:

”Lütfen öğlen 1 ve 3 saatleri arasında temin etme ofisinde hazır bulunun: Rinconada de Los Caracoles 109 Departamento 01 Conchas Chinas Puerto Vallarta, Mexico 48390.

Banknotların arka yüzeyinde yazılı olan bu ibare banknotu temin etmek isteyen kişinin Meksika’daki bir adrese gidip sertifika(MRU) sunup ABD içerisinde McAfee ile buluşacağı adresi, zamanı ve kesin verileri öğrenebilecek.

Bu sebeple eğer elinizde McAfee Promissory Unit bulunduruyorsanız, Puerto Vallarta, Meksika içerisinde bulunan şu binalardan bir tanesine ulaşmanız gerekiyor:

Buraya ulaştıktan sonra da ABD’ye gidip McAfee’nin kendisi ile buluşmanız lazım. Oldukça pahalı bir yolculuk gibi gözükse de büyük ihtimalle McAfee’nin hayranları bunu çok da dert etmeyeceklerdir. Ama Türkiye‘den birisinin bu yolculuğa çıktığında yapacağı masrafı hesaplamak bile gözümüzde büyüyor.

McAfee daha önce ”1” McAfee’nin onunla bir dakika buluşmaya eşit olduğunu söylemişti. Herhangi bir kişi en fazla 100 dakikalık seans yapabilme limitine sahip.

Ancak burada önemli olan nokta paraya çevirme olayının dönüştürme ile aynı olmaması. Herhangi bir birey elindeki banknotları MRU Foundation‘a göndererek bunun karşılığında o değere denk kripto para birimi elde edebilir. Banknotlar Foundation’a ulaştığında ise kopyalanmaya önlem olarak anında arşivlenmekte.

McAfee, McAfee Redemption Unit‘ten  toplamda farklı değere sahip 341.000 banknot bulunduğunu ve bunların toplamının 6.05 milyon olduğunu belirtti. Basın saatine göre her bir MRU’nun fiyatı 9.95 dolar değerinde.

McAfee’nin yeni açıkladı itibari para birimi ise 7 farklı banknottan oluşuyor ve her birinin üstünde ya bir kripto yıldızının ya da McAfee’nin kendisinin fotoğrafı bulunuyor. Bu yıldızlar arasında Bitcoin Foundation yöneticisi Brock Pierce, Bitcoin.com CEO’su Roger Ver ve Bitmain CEO’su Jihan Wu yer alıyor. ”100” değere sahip banknot ise üzerinde McAfee’yi  etrafında bir çok kadın ile gösteriyor.

Bir çok Twitter yorumcusu bu yeni projeyi desteklediklerini belirtti. Bazıları ise konu hakkında endişelere sahip olduklarını ifade ettiler.

Örnek vermek gerekirse bunlardan bir tanesi şu ifadeyi kullandı:

”Amaç şu an var olan bir tanesinden kurtulmak iken başka bir para basmanın manası ne?”

Buna direkt olarak cevap veren McAfee şu yorumda bulundu:

”Biraz sabır. Göreceksin. Şu an sadece yaptığım şeyin gölgesinin gölgesini görebiliyorsun. Ah gençler ah.”

Bazı yorumcular ise kendi tasarım versiyonlarını sundular:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment