Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McAfee Kendi Kripto Para Destekli İtibari Parasını Mı Çıkartıyor?

McYarın John McAfee tarafından çok büyük bir anons ile güne uyanabiliriz çünkü, uzun dönemli tahminlerin gurusu ve kendi adında dünyaca ünlü bir anti-virüs programının mucidi olan John McAfee, devrim niteliğinde bir para birimi çıkartabileceğinin sinyallerini verdi. Daha açık bir şekilde anlatmak gerekirse, John, Çarşamba akşamı yeni ‘‘McAfee Coin” isimli kripto para destekli, itibari para birimini piyasaya süreceğini anons edebileceğini belirtti. Evet evet, herhangi bir yazım yanlışı veya hata yok, kripto para destekli itibari para çıkartmayı düşünüyor.

”Bunu bana @SmartPayMINT gönderdi. Garip olansa yarın gece yeni ”McAfee Coin” isimli yeni ve radikal bir konsepte dayalı para birimini duyuracağım: Kripto para tarafından desteklenen itibari para birimleri (koleksiyonu yapılabilir) – bankaların şu an yapmaya çalıştıklarının tam tersi. Ciddiyim.”

McAfee’nin tweetinde söz ettiği SmartPayMINT daha çok sosyal medyadaki etkinlikleri ile adından söz ettiren küçük bir kripto para borsası. Borsa yakın zamanda McAfee’nin mağrur yüzünün itibari kripto para birimi üzerine basılmış halini yayınlamıştı ki bu, çoğu kişi için McAfee’nin suratının bulunduğu bir kağıt paranın nasıl gözükeceği şeklinde masumca bir girişim ve deneme olarak algılanmıştı.

Ancak McAfee buna saatler içerisinde cevap verip gönderinin atıldığı zamanın ne kadar tesadüfi olduğunu belirtip ”Garip olansa…” ifadesini kullandı. Kendisinin itibari para fikri konusunda ciddi olup olmadığını bilmiyoruz ancak bu tweet hakkında yapılan bir kaç yoruma cevap verdi ve kesinlikle ve kesinlikle böyle bir duyuru yapacağını tekrarladı.

Yorumculardan bir tanesi ”Çok efsane ancak fiziksel olması itibari para olduğu anlamına gelmez,” deyince McAfee buna ”Bekle ve gör.” yanıtını verdi.

Başka bir Twitter kullanıcısı ”Kripto ve itibari para arasında iyi bir karışım. Eğer dediğin doğruysa bu koini nasıl dağıtacağını görmek ilginç olacak” cümlesini kurduktan sonra McAfee buna da cevap verip, ”Buna bayılacaksın.” yorumunu yaptı.

Yorumlara bakılırsa bu hareket McAfee’nin ”Kripto Paralara Karşı Açılmış Savaş” kampanyasının bir parçası olarak yapılan tanıtım olabilir ki bu kampanya SmartPayMINT tarafından da desteklenmekte. Geçen hafta yayınladığı videoda hükumetlerin, bankaların ve düzenleyicilerin kripto para birimlerine karşı olumsuz reformlar başlattığından bahsetmişti.

 

Herkesin bir şeyler yapması gerektiğini belirtip Kripto Para Bağımsızlık Deklarasyonu adında 14 dile çevrilmiş bir deklarasyon bile yayınladı.

McAfee videoda şunları ifade etti:

”Ne yapabiliriz? Harekete geçebiliriz. Kendi Milletvekilinize yazın; kulağa saçma sapan gelse de hala güç onların elindeyken onların bir şeyler yapmasını sağlayın. Bankanıza gidin ve kripto para işlemlerine izin vermelerini talep edin. Eğer hayır derlerse bunu yapacak bir banka önermelerini isteyin. Kredi kartı şirketlerinden kripto ödemelerini kabul etmelerini talep edin.”

Şu sıralar bankalar, geçen sene JPMorgan CEO’sunun da vurguladığı üzre, hiç yoktan yere itibari para üretmekteler:

”Hükumet desteği olmadan hiç yoktan yere para üretmek ile hükumet desteği ile para üretmenin arasında dağlar kadar fark var.”

Küçük bir ekleme yapmak gerekirse, çoğu Batı ülkesindeki mevcut yasalar tamamlayıcı, bölgesel ve alternatif para birimlerinin resmi itibari para ile birlikte, tabii ki ulusal para gibi hareket etmediği sürece, işlem görmesine izin vermekte.

McAfee’nin yarın gerçekten sunacağı bir şeyler olup olmadığını ise hep birlikte bekleyip göreceğiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment