Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McAfee: Hükümetler, Bankalar ve Kredi Kartı Şirketleri; Kripto Paralara Savaş Açtı

Kripto para piyasasının en nev-i şahsına münhasır isimlerinden birisi olan John McAfee, kripto paraların geleceğine ilişkin enteresan açıklamalar yaptı.

Twitter hesabından takipçilerine seslenen başarılı yatırımcı; dünyada gücü elinde tutan insanların, kripto paraların gelişimini engellemek için ellerinden geleni yaptığını iddia ederken, bu bahsettiği insanların var güçleriyle kripto paraların aleyhine çalıştığını ifade etti.

Kripto Paralara Karşı Açılmış Bir Savaş

McAfee, ”Siz belki farkında değilsiniz ancak, bana göre kripto paralara karşı bir savaş açılmış durumda.” derken, kripto paraların devrimini engellemeye çalışan kurumların ise  bankalar, kredi kartı şirketleri, hükümetler ve Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) olduğunu belirtti. Bu kurumların ve onları yöneten kişilerin bir araya gelerek kripto paralara adeta savaş açtığını belirten McAfee, özellikle kredi kartı şirketlerinin ve çeşitli bankaların son dönemde kripto para ödemelerine verdiği destekleri geri çekmesini de örnek gösterdi.

SEC’in ve hükümetlerin de kripto paraları senet sınıfına sokabilmek için çalıştıklarını belirten McAfee, kripto paralara inanan insanların aksiyon almaları ve harekete geçmeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

”Bu noktada ne yapabiliriz? Harekete geçmek önemli olabilir. Yetkili kişilere meramınızı yazın, aptalca görünebilir ancak denemekten zarar gelmez. Bankanıza gidin ve kripto para ödemelerine izin vermeleri gerektiğini söyleyin. Hayır derlerse, buna izin veren bir banka ismi vermelerini isteyin. Aynısını gidip hizmet aldığınız kredi kartı şirketlerine de yapın.”

McAfee, kripto para severlerin aktif olmadığı müddetçe, her şeyin eskisi gibi devam edeceğini belirtirken, kripto para piyasasındaki kişilerin kaderlerini kendi elleri ile çizmeleri gerektiğini de ifade etti. Özellikle SEC’e yazılı itirazda bulunulması gerektiğini belirten McAfee, ”Biz senet değiliz, biz koiniz ve bir para birimiyiz. Bizden çekiniyorlar.” ifadelerini kullanarak SEC’i eleştirdi.

Köleliğe Son Deklarasyonu

McAfee ve ekibi, son dönemde kripto paralar lehine aktif bir propaganda süreci izlemeye başlamışa benziyor. Geçtiğimiz günlerde 849 kelimelik bir deklarasyon ile kripto paraların korunması gerektiğini belirten McAfee, aralarında Türkçe dil seçeneğinin de bulunduğu 14 farklı dile metni çevirdiklerini ve okunabilecek konuma getirdiklerini duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment