Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’da Yaşanan Düşüşün Sebebi Ne?

Ethereum için işler gerçekten de pek iyi gitmiyor. Bitcoin’den sonra toplam işlem hacmi olarak en büyük ikinci kripto para olan Ethereum, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda yüzde 10’a yakın bir düşüşle 517 dolardan işlem görüyor.

ETH/USD

Şu anda ciddi bir satış baskısı altında olan Ethereum’da yaşanan düşüşün sebebi, bazı otoritelere göre EOS’un yarattığı Ethereum satış süreci.

Bu ay başında çıkan bazı haberlere göre EOS, son 30 günde yaklaşık 950 milyon dolarlık Ethereum satışı gerçekleştirdi. Ayrıca dün yani 28 Mayıs itibariyle sadece bir saat içinde Bitfinex borsasında tam 180 bin adet ETH satıldı. Veriler, daha önceki dönemlerde Bitfinex’teki saatlik ETH satış miktarının 20 bin adetlerde olduğunu ortaya koyarken, bazı otoritelere göre bu satışın esas kaynağı EOS. Şirketin bundan dört gün önce 1 milyon dolarlık Ethereum harcadığı belirtilirken, bu rakamın bugün ise 1.4 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

TrustNodes

Bu arada, Etherscan’de, EOSCrowdsale ismi ile görüntülenebilen cüzdanda halen 200 bin adet ETH bulunduğu görülebilirken, EOS-Owner adı ile isimlendirilmiş cüzdanda ise yaklaşık 916 bin adet ETH bulunduğu görülüyor. Bu iki rakam, EOS’un elindehalen 1.1 milyon ETH olduğunu bizlere kanıtlarken; dün için Coin Market Cap’ten yayınlanan verilere göre Bitfinex’de dün 238 milyon dolarlık ETH satıldı. Bu rakam, OKEx için 104 milyon dolar olurken, Huobi ise hacme 98 milyon dolar ile katkı sağladı.

Ethereum Markets

Öte yandan yeni mainnet açılışını 2 Haziran’da yapacak olan ve son dönemde haberlerde fazlası ile yer alan EOS, yazının kaleme alındığı dakikalarda yüzde 6’lık bir düşüş ile 11,72 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment