Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi: Yeni Bir Yükseliş Gelecek Mi?

Bitcoin (BTC) fiyatı geçtiğimiz günlerde birbiri ardına gelen ani yükselişler ile piyasada oldukça büyük bir etki yaratmıştı. Şu anda ise daha büyük hedefler için fırsat kolluyor.

Bitcoin (BTC) fiyatının geçtiğimiz günlerdeki yükselişi oldukça göz kamaştırıcıydı. Ancak bu göz kamaştırıcı yükseliş, daha yüksek bir direnç ile karşı karşıya kaldı ve hareketini yavaşlattı.

Bitcoin fiyatı şu andaki grafikte azalan bir üçgenin içerisinde bulunuyor. Bu hareket ile Bitcoin, uzun vadeli tırmanışını ayarlamadan önce daha dinamik bir dirençle karşılaşabilir.

Her Şey Dirençleri Aşmaya Bağlı

Bitcoinin şu anda kaldığı seviyeden devam etmesi için hala şansı oldukça yüksek. Kısa vadeli hareketlerinin ortalamasına baktığımızda bulunduğu üçgenin tavanından yukarı yani 7800 dolardan yukarı doğru çıkabilme potansiyeline sahip. Bu seviyesi aştığı zaman da Bitcoin fiyatı 9000 dolar seviyelerine kadar çıkabilir.

Şu anda halihazırda oldukça fazla alım koşulları bulunuyor ve daha düşük fiyatlara dönmek satıcıları tekrar devreye sokabilir. Bu durum söz konusu olduğunda Bitcoin fiyatı yakındaki destek bölgelerine kadar başka bir düşüş yapabilir.

Dünya Pazarı Önemli Bir Faktör

Bitcoin ve eş değerleri geçen hafta güçlü bir şekilde artış gösterdi ve bu sebeple piyasadaki herkes bu artışın devam edebileceğini umuyorlar. Ancak ayın ilk haftasında görülen olumlu performans, önümüzdeki hafta için negatif retoriğe geri dönülmesine yol açtı.

Ticaret gerilimleri, Trump’ın sözleri ve dolardaki zayıflık, Bitcoin fiyatı için olumlu bir etki yarattı. Her ne kadar hisse senedi ve emtia gibi geleneksel piyasalar, şu anda kurumsal ilginin artması ile desteklenen kripto para birimlerine kıyasla bu tarz gelişmelere karşı daha hassas olsa da kripto para birimleri de bu payına düşeni aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment