Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Fiyat Etkisi Dışında Neredeyse Bütün Alanlarda Gelişmeye Devam Ediyor

Dünyanın önde gelen kripto para birimi Bitcoin ve etrafındaki yapılanmayı mercek altına alacak olursak, BTC 2018 yılının başından beri %80 civarı değer kaybı yaşamış olmasına rağmen, alt yapısal anlamda inanılmaz bir gelişme yaşadı ve hala da yaşamaya devam ediyor.

Kripto para sektörünün ‘cypherpunk’ isimlerinden birisi olarak tanınan Jameson Lopp da bu konuda Bitcoin’in birim fiyatının veya piyasa hacminin değil, ancak ana akım kullanım için gerekli olan bir çok parçasının büyümeye devam ettiğini savunuyor. Bunun yanı sıra kripto para güvenlik şirketi Casa tarafından yapılan bir araştırma, Bitcoin’in 2018 yılında sergilediği performansın, bir çok ölçüt bakımından mükemmel olduğunu ortaya koydu ki bunların arasında akademik ilgi, fonlama, veri tespit, yazılım güncellemeleri ve blockchain güvenliği gibi konular da yer alıyor.

Bitcoin, Yatırım ve Akademik Çalışmalarda Artış Yaşıyor

Yukarıda belirtilen alanlardaki gelişmelere rağmen, Bitcoin fiyatına bağımlı bütün alanlarda düşüş yaşandığına değinen Casa araştırması, bu durumun sadece fiyatla ilgili alanlarda geçerli olduğunu ifade etti. Yaşanan sert ayı piyasasına rağmen Bitcoin ve diğer kripto para birimleri daha önceki yıllarda çektiklerinden daha fazla yatırımcı ve risk sermayesi fonu çekti ki bu 2018 yılında önceki seneye kıyasla dört kat artış yaşadı. 2017 yılında 876.28 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2018 yılında 3.127 milyar dolara kadar çıktı.

Lopp’un dikkat çektiği noktalardan birisi ise, Bitcoin ile ilgili Google Akademik üzerinden yayınlanan makalelerin ve bilimsel çalışmaların yaşadığı artış. Söz konusu makale sayısı 2009 yılında sadece 83 iken, 2018 yılının 20 Aralık tarihinde 14.400’e kadar çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment