Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 1 Saat İçerisinde 7.200 Dolara Sıçradı – Kısa Vadede Güçlü Bir Ralli Mi Geliyor?

Geçtiğimiz 1 saat içerisinde, lider kripto para birimi Bitcoin‘in birim fiyatı 7.030 dolardan 7.200 dolara sıçradı ve bütün piyasayı yukarı çekti.

Bitcoin Cash, NEO, Litecoin, ICON, EOS, VeChain, Tron, Qtum, Cardano ve neredeyse diğer bütün büyük tokenler geçtiğimiz 30 dakika içerisinde yüzde 5 ile 15 arasında bir artış yaşadı.

Daha önce kripto para topluluğundaki çoğu teknik analist Bitcoin’in 7.200 dolar seviyesindeki kritik direnç hattını aşmasının çok önemli olduğunu vurgulamışlardı.

7.200 Dolar Neden Önemli?

30 Ağustos tarihinde Bitcoin fiyatı 7.100 dolardan 6.800 dolara kadar düşmüş ve 6.000 doların üst seviyelerinde bir zayıflık olduğunu ortaya koymuştu. Yatırımcıların ve bireysel traderların çoğu Bitcoin’in 6.000 dolar ortalarına kadar düşüp, 6.500 dolar ile 6.800 dolar arasında gezinmesini beklemekteydi.

Ancak 12 saatlik bir zaman dilimi içerisinde BTC hızlı bir şekilde 7.000 dolarlık destek hattına çıkmayı başardı ve piyasaya sert bir mesaj verdi.

Geçtiğimiz hafta bütün kripto para piyasasının toplam işlem hacmi 9 milyar doların altında kalırken, Bitcoin ve Ether’in ticari hacimleri sırasıyla 3.5 milyar ve 1.3 milyar dolara kadar inmişti. 1 Eylül tarihi itibariyle piyasanın ticari hacmi 13 milyar doların üzerine çıkmayı başardı ve BTC’ye iyi bir koz verdi.

Bitcoin fiyatı için 7.200 dolar seviyesinin bu denli önemli olma sebebi ise volatilite ve istikrar. BTC geçtiğimiz ay içerisinde SEC reddi gibi bir sürü olumsuz karardan sonra bile çok fazla düşüş yaşamayıp eski volatil piyasa ortamının yerinde yeller estiğini göstermiş oldu. Piyasadaki volatilitenin azalması da kurumsal yatırımcıların çekilmesi anlamına geldiği için, bu durum aslında bütün kripto para birimleri için çok olumlu bir haber.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment