Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron Teknoloji Sorumlusu, Tron Sanal Makinesi Odyssey 3.0’ın Özelliklerine Işık Tuttu

30 Ağustos tarihinde, Tron Foundation bünyesinde teknoloji sorumlusu olarak çalışan Marcus Zhao, Tron Sanal Makinesi (TVM) olarak bilinen Odyssey 3.0‘ın özelliklerine ve gelecekteki kullanım yollarına ışık tuttu.

Zhao ilk olarak son zamanlarda çok fazla konuşulan ‘özel komite’yi anlatarak lafa başladı.

Söz konusu komite TRX sahipleri tarafından seçilmiş 27 Süper Temsilciden oluşmakta. Tron Sanal Makinesinin aktif edilmesi bu 27 temsilcinin imzası ile mümkün oluyor. Teklif sunmak için bile temsilcilerin 3’te 2’sinin imzası gerekiyor.

TVM’nin piyasaya sürülmesi aynı zamanda Tron’un resmi olarak merkeziyetsiz uygulama aşamasına geçtiği anlamına da gelmekte. TVM’nin en önemli özellikleri arasında Ethereum‘un solidity programlama dili ile tamamen uyumlu olması geliyor. Solidity, Ethereum’un akıllı kontratlarının yazıldığı ve javascripte benzeyen bir tür programlama dili. Söz konusu yöntem merkeziyetsiz uygulamalar arttıkça daha çok gün yüzüne çıkmaya başladı. Vurgulanan özellik sayesinde Ethereum’un merkeziyetsiz uygulamaları herhangi bir modifikasyon olmadan Tron ağı üzerinde de işlem yapabilecek.

TVM’nin başka bir özelliği ise eşsiz sanal hafıza mekanizması. TVM’nin hafıza tipi sayesinde kullanımda olan fiziksel hafıza boyutu da inanılmaz bir oranda azaltılabilecek. Bu da geliştiricilere neredeyse hiç bitmeyen bir depolama alanı sağlayarak, merkeziyetsiz uygulamaların masrafını da azaltmış olacak. Marcus bu özelliğin EOS‘un şu an yaşadığı RAM sıkıntısının çözümü olduğunu da belirtmekte.

Görünüşe göre Tron çok yakında yeni gelişmelerle karşımıza çıkacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment