Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Washington İçerisindeki Grant County İlçesi, Bitcoin Madencilerinin Elektrik Masraflarını 3 Kat Arttırdı!

Bu hafta içerisinde, Grant County, Washington bölgesindeki yetkililer, ”gelişmekte olan” endüstrilere tabii firmaların elektrik faturalarını arttırmak için oylamaya gitti. Yetkililer bu hareketin ne kadar ”gelişmekte olan” endüstrilere yönelik yapıldığını iddia etse de, işin aslı bu bölgedeki kripto para madenciliğine ket vurmaktan ibaret.

Bitcoin madenciliği inanılmaz şekilde elektrik harcamakta ve tabii ki kullanılan elektrik ve enerji kadar fatura da çıkmakta. Bu durum madencileri hiç durmadan daha ucuz elektrik veren bölge arayışına itiyor.

Grant County ilçesi içerisinde Grand Coulee Barajı bulunmakta. Grand Coulee barajı ABD‘deki en büyük hidrogüç üretim tesisi olarak önemli bir yere sahip. Grand Coulee tesisi sayesinde ilçedeki yerli firmalar ülkenin en ucuz elektrik/fiyat oranlarından birisine sahip ki bu durum bir çok madencilik firmasının da ağzını sulandırmakta.

ABD Enerji Bilgi Yönetimi verilerine göre ABD içerisinde kilovat başına düşen elektrik ücreti ortalaması 12 sent.  Granty County içerisinde ise bu ücret 2.6 sent’e kadar düşmekte. Yeni oylanan yasa tasarısının faaliyete geçmesi ile bu ücret 7.9 sente çıkacak. Yine de 7.9 gibi bir ücret bile hala ülke ortalamasının çok aşağısında kalmakta. Bir çok Washington eyaleti hala kilovat başına 10 sent gibi rakamlar ödemekte.

Söz konusu değişiklik Grant County yetkilileri tarafından yapılan resmi bir basın açıklaması yolu ile duyuruldu. Yetkililer yaptıkları açıklamalarda ”Madencileri kötü adamlar olarak görmüyoruz” gibi cümleler kursalar da, söz konusu zammın en çok Bitcoin madencilerini etkileyeceği açık.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment